Hjem  Nyheter  Om meg  Katter  Kattunger  Show   Galleri  Ragdoll  Dagbok                                                                    Facebook   [English]

 

2013
 
23 Oktober
 
Nå er det spennende tider hos oss. I løpet av noen dager får Zizero sin første kull. Rizzo er på dag 63 i dag og hun er så stor at jeg tror hun har et par stykker. Har gått opp noe over 1 kg, men det forteller lite. Har fått for meg at hun er ujevn stor, så 3 eller 5 i så fall... men jeg har aldri hatt rett på det tidligere...så vi får se hva hun får! Her har jeg en stor drøm om at det blir en jente vi kan beholde. Og siden det er Oktober, og begge foreldrene slutter på O så blir det nok et O kull denne gangen!

Ellers holder de på å bygge ut, forsterke og bygge tak på kattegården. Den blir nå ca 40 kvm og det ser veldig lovende ut. Blir nok ekstra bra når våren kommer og vi kan beise materialene etc, men sånn er det når man aldri får ut fingern...da får man ikke gjort alt på en gang. Men barna kommer til å få seg en fin uteplass!

Som mange av dere har fått med dere, så har vi en ny gutt på inngang. Jeg er utrolig takknemlig for at Marjo gir meg denne sjangsen. Marjo tok selv kontakt med meg for en god stund siden (lenge før dette kullet var planlagt) og lurte på om jeg ville samarbeide da hun gjerne ville ha noe fra meg. Og det med å dele av seg for å hjelpe andre syns jeg alltid er hyggelig. Nå fikk hun noe jeg ønsket meg først, så jeg fikk velge i dette kullet, og jeg falt for Frodo fra første stund. Og jeg må si jeg liker utviklingen veldig godt. Han er en stor kattunge, og har nydelig look og fantastiske øyne. Og øyne er noe av det jeg ønsker å ha fokus på en stund nå for å forbedre øyefargen noe. Nå er det under en uke til jeg henter han, og er sååå spent. Vi får se mot slutten av året om dommerne syns han er like fin som jeg syns!

Siden sist har S*Dan Dara`s Mr Money Talks debutert på utstilling og dro til og ble BEST IN SHOW på sin første utstilling. Jeg er så stolt av denne gutten, og ser frem mot å se han på utstillinger fremover. Gratulerer til Margaretha Svennestam Nanni, og tusen takk for at du viser han frem!

Vi har fortsatt noen utstillinger igjen i år. NORAK, adelkatten og ädelkatten. Gøy og spennende!
 

22 Aug
 
Nå har det gått lang tid siden noe skjedde på hjemmesiden. Dette betyr ikke at det ikke er noe som skjer her hjemme. Snarere tvert om.

Nå har vi flyttet fra leiligheten vår i Oslo til hus på Ask i Gjerdrum. Vi har bodd her i litt over 2 mnd nå og vi elsker det. Kattene er mye ute og har fått stor kattegård. Og inne har vi så smått begynt å pusse opp så vi får det som vi vil. Uansett er det veldig godt med stor plass både ute og inne for små og store. Nærmiljøet er også fantastisk med turmuligheter i umiddelbar nærhet. Alt føles veldig bra etter flytten.

Kullene har flyttet for lenge siden. Mr Money Talks og Mr Othis Regrets gikk til Sverige. Men bare Money gikk til avl og utstilling. Jeg hadde jo litt feilmarkeringer i kullene etter Peleus, men typen og lynne på dem var fantastisk.

Neste gang jeg får se Money blir på Västsvenska i slutten av Sept og det gleder jeg meg til. Jeg liker veldig godt det jeg ser på bildene.
 
Zizero har blitt 10 mnd og utviklet seg til en ung flott gutt. Han var på utstilling forrige helg, første gang i åpen klasse (han ble 10 mnd på lørdag) og han ble BIS begge dager. Jeg er så stolt av han. Også med tanke på konkuransen da det var mange godt voksne katter der som har mange BIS i bagasjen. Dette lover godt for fremtiden. Uansett så er han den nydeligste skapelsen vi kan tenke oss. Han er så mild i måten å være på, og så søt i uttrykket. Vi er utrolig glad for denne go gutten.
 
Vi skal ha med Zizero og Billeba på utstilling neste helg i Kristiansand og i slutten av September i Gøteborg. Blir veldig spennende.
 
Vi går en spennende tid i møte. Vi håper på kull etter Zizero. Tanker rundt dette finner dere under våre planer.
 

12 Mai

Nå var det utrolig lenge siden jeg tok meg tid til å skrive noen ord. Det har skjedd masse både på kattefronten og på hjemmefronten.

For å begynne på hjemmefronten, vi har kjøpt hus. Så 14. Juni flytter vi på landet, nærmere bestemt Gjerdrum. Det skal bli så godt for både oss og kattene å få mye større plass samt stor tomt. Planen er at de skal få en romslig luftegård så fort som mulig.

I Januar hentet vi hjem en ny liten prins fra Tsjekkia. Eulalie Zizero. Jeg reiste over sammen med Solveig Damsgaard og Lise Gulliksen, og vi var der en natt. Det var utrolig hyggelig å få hilse på Eva og hennes katter. De lever i veldig bra tilpasset forhold til dyrene. Alltid godt å se at kattene har det bra når man skal hente hjem et nytt familiemedlem. Hele kullet var fine med nydelig look og sterke typer. Vi er utrolig glade for Zizero som er en herlig katt. På de to første utstilingene han var på ble han NOM noe jeg er utrolig stolt over. Jeg tror han bare blir bedre å bedre så dette lover godt! I skrivende stund har han jo blitt 6 mnd og har allerede begynt å vise intresse for jenter... For min del får han gjerne vente et par måndeder før han parrer noen her hjemme! Men når tiden er inne så er jeg sikker på at det blir nydelige avkom. Solveig har søsteren Zafir som er like nydelig og veldig lik broren sin.

Ellers ble Peleus fertil over natten, jeg hadde 3 av mine til han i vinter når de endelig løp, for at han skulle få trene og det fikk han...med resultat. Så vi har hatt å gjøre en stund... Sweetie fikk en gutt, Cupcake, Kiss N`Cry fikk 4 stykker som nå nærmer seg 10 uker og Rizzo fikk 4 som snart er 6 uker. Peleus har gitt store fine kattunger med sterke typer. Liker veldig godt det jeg ser.

I kullet til Cry ble det 2 med feilmarkeringer og en med en tå for lite, så bare en som kan stilles ut, noe som er synd da alle er svært sterke i typen med nydelige øyefarger. Jeg beholder mest sannsynlig Dan Dara`s Can`t hide from Love! "Ranveig" for å jobbe videre på linjene til Peleus, Emilian og Zavannah.

Kullet til Rizzo er også veldig sterkt i type, også der litt uheldige med fargen da to av gutta har farge på et fremben. Mr Money Talks og Miss Kiss Kiss Bang ser enn så lenge rett markert ut og lovende for utstilling så vi får se hva jeg bestemmer meg for der! Det er utrolig synd at ikke Mr Othis Regrets er enten jente eller rett markert for han er noe av det nydeligste jeg vet!
 
Vi har har hatt besøk av Bertine nå, og hun har virkelig utviklet seg til en skjønn, vakker ung dame. Vi ser utrolig mye frem mot å ha kull på henne senere i år. Vi har funnet en kjempefin hanne til henne. Og den store drømmen er at det blir en fin mitted jente vi kan spare med mørke øyne!!

Jeg skal prøve å skrive litt oftere fremover, og ta litt bilder av huset og kattegården vi skal bygge til dem der. Jeg vet jo at barna elsker å være ute, så det har førsteprioritering når vi får nøkkelen!

Ønsker alle en fin Mai så lenge!
 

Da er 2013 i gang.

Håper alle på to og fire ben hadde en fin jule og nyttårsfeiring. Selv har vi hatt masse tid til familie og kattene. I tilegg til våre 3 egne katter, så har vi hatt Dan Dara`s Bertine her i julen. Hun er en herlig jente på 6 mnd som jeg liker svært godt. Gleder meg til sommeren og til hun skal ha et kull. Siden Bertine er en true bicolour må jeg ut og låne hanne, så jeg ser meg om etter sterke hanner nå (mitted og bicolour) så får vi se hva valget faller på. Men uansett så tror jeg på et spennende kull.
 


 
Men før den tid skjer det litt. Først: til uken tar jeg flyet sammen med Solveig Damsgaard og Lise Sandbukt til Praha for å hente hjem våre to nye perler Eulalie Ziero og Eulalie Zafir of Diadems. To nydelige blå bicolour kattunge fra vår venn Eva Beckertova, Eulalie katteri. Kan ikke vente på å få treffe disse nydelige skapningene vi har fått følge på bilder nå i en lang periode.
 
Dessuten ser det ut til at Peleus har klart å parre Sweetie. Sweetie drar jo på årene, men jeg håper hun får et par kattunger, og hadde det blitt en mittedjente så hadde pappa blitt utrolig glad. Dette er jo siste sjangsen å få en fin jente etter Sweetie. Dette kullet ventes i slutten av uke 3 eller begynnelsen av uke 4.
 
Dan Dara`s Kiss N`Cry har også vært hos Peleus, men om han fikk det til på den dagen Cry løp (samtidig som hun har ADHD) er umulig å si, så må bare vente og se om det blir kattunger, eller nytt løp. Rizzo har ikke vist noen tegn til løp enda, men snart hjelper jo lyset og årstiden til, så vi håper og håper...
 
Har også planer om å dra en del på utstillinger fremover, det blir jo Zizero og Peleus vi kommer til å vise frem i alle fall i første halvdel av året...så får vi se om kullene gir oss noe mer å vise frem!

 
Ønsker alle et riktig godt nytt år!

 

Tidigare år:

> 2014
> 2013
> 2012
> 2011
> 2010
> 2009

 

 

Site made by Caroline WebDesign 2015