Hjem  Nyheter  Om meg  Katter  Kattunger  Show   Galleri  Ragdoll  Dagbok                                                                    Facebook   [English]

 

2010

10 November 2010
 
I dag kom den første snøen i  Oslo området. Jeg er ikke av typen som hopper av glede av den grunnen. Snøen får gjerne komme i det man drar juletreet inn i stua. Jeg får det skjelden som jeg vil....
 
Lenge siden jeg har hatt tid til å tenke på hjemmesiden nå, men tro ikke at det ikke skjer noe for det. Problemet er vell at det har skjedd for mye for lenge. Men håper det roer seg litt ned nå og at ting faller litt på plass.
 
Nå har alle kattungene flyttet. I følge rapportene går det bra i de nye hjemmene. Og jeg har valgt å spare Violetta og Cry (Ranveig) på halvfôr så der kommer jeg til å ha kull neste år. Det gleder jeg meg veldig til da de kommer fra sterke kull. og har selv lovende egenskaper. Begge er DNA testet for HCM ragdoll med resultat N/N.Jakten og tankene rundt en bra hanne har så klart begynt. Så får vi se hvem det blir nærmere sommeren. Håper begge får sine kull på høsten neste år.
 
Planen er også at Sweetie skal parres i vinter, så jeg håper hun løper så det passer å dra til tiltenkt hanne. Enn så lenge er det ingen tegn til løp.
 
Emilian har fått superlorin chip. Han markerte ikke, men han var smal og tenkte mye på damer. Så når jeg ikke hadde  noen å parre han med nå, så var valget enkelt. Han skal slippe og stresse en stund og heller få være den kosekatten han egentlig er. Nå ligger han helst i fanget hele dagen og maler. Like godt både for han og meg. Har også meldt han på noen utstillinger fremover, så får vi se. Første blir  ädelkatten i desember etterfulgt av Adelkatten helgen etter. Håper på cert alt annet blir et bonus. Han trenger fortsatt litt pels og vekt.
 
Når vi kommer til leiligheten (som jo har gjot at mine dager er fulle av alt annet enn jeg ønsker) Så kan jeg nå skryte av en leilighet i sentrum av Oslo med innlagt vann og dusj. Det er helt utrolig etter 10 vannløse mnd. Kjøkkenet er også nesten ferdig. Neste uke har jeg ferie, og målet da er at jeg skal få malt og lagt gulv i stua og kan pakke ut den nye sofaen jeg kjøpte for 6 mnd siden... Ting tar tid... jeg trøster meg med at det blir bra når det er ferdig. Det hyggeligste blir å kunne invitere venner hjem igjen. 
 
Skal prøve å skrive snart igjen.


19 augusti 2010

Tiden bare flyr her hjemme om dagen. Men sånn skal det vell være om man har 3 kull. I morgen er Furix og Lyrica 12 uker og de flytter til sine nye hjem. Vet det er nye spente eiere som lengter etter at Fredagen skal komme så de får hjem sine små nye familiemedlemmer.

Nå har jeg bestemt hvor alle i Drink kullet skal, utenom Violetta. Hun holder jeg litt på for å se på utviklingen. Hun er fortsatt veldig søt. Og jeg lurer på om jeg ikke på ha et kull på henne neste år. Så store muligheter for at hun blir i katteriet om hun fortsetter sin utvikling. Det er bra typer i Drink kullet, men 2 av hannene har for mye hvitt på ryggen, så det blir ikke andre utstillingskatter enn Violetta. Men supersøte kosekatter spredt utover landet.

Kiss kullet vokser også til. De er runde som små skogbjørner, og sååå søte. Enn så lenge veldig lovende i markeringer og type. Jeg er også her veldig svak for jenta. Og får se hva jeg gjør med henne.... Det hadde jo vært morsomt å spare noe etter Emilian. Får håpe hun får hans øyne!! Guttene i kullet ser også veldig lovende ut enn så lenge. Får se hva som skjer de neste ukene.

Under får dere se Kiss kullet sover på puta si 2 uker gamle, og så får dere et bilde tatt fra kattungekassen. Der Violetta ofte besøker, og i går fikk jeg dette bildet av Violetta og Kiss N`Cry. Ikke rart man vil beholde dem...syns dere??Ellers har renoveringen av badet tatt seg opp igjen, med en annen entrepenør. Så med mer lån, ser det nå ut som jeg får bad i løpet av en mnd. Det ser jeg meg veldig frem mot. Da kan jeg fortsette litt mer i resten av leiligheten som jo ikke har sett ut siden januar. Får se om jeg ikke legger ut litt bilder fra leil også med tiden.

Ellers føles det som høsten er her. Vi får håpe på fler varme soldager før høstfargene begynner å spre seg utover landet!!


21 Juli 2010
 
Nå er kullet til Corona 2 uker og de vokser og har det bra. Det ble derimot noen lange dager før de kom. Søndag skulle være 65 dagen, og vi var ganske sikre på eksakt dag da hannen bare parret litt over en dag og de ikke var sammen etterpå. Men det gikk både dag 65, 66 og på dag 67 uten noen tegn til at hun tenkte å presse dem ut dro jeg med henne til Veterinærhøyskolen. Der tok vi røntgen som viste 5 små, og etter diskusjon med vetrinær ble det bestemt at vi skulle forløse dem med keisersnitt da ingen lå i fødselskanalen og hun ikke viste tegn til å ville starte fødselen. Det hele gikk fint, og det kom ut 5 normalstore unger. Første døgnet var de trøtte og jeg masserte dem hele tiden, for å gi dem stimuli og varme. De får jo alltid litt av narkosemiddlet i seg, og i en så liten kropp behøver man ikke mye før man blir veldig sløv. Og da mister man fort kroppsvarmen. Så jeg la dem på varmepute og tok de opp to om gangen og masserte så de skulle føle samme type stimulering som mammaen gir dem vanligvis. Dette var jo Corona sitt første kull, og hun forsto ikke så mye når vi kom hjem. Det tok noen timer før jeg fikk henne til å ville ligge i kassen, men i løpet av kvelden tok hun på seg mammarollen og lå og vasket og varmet sine små. Jeg sto opp annehver time, og hver gang det var lyd i kassa for å legge til pupp og for å varme dem. På formiddagen dagen etter var alle raske friske og hadde funnet matstasjonen. For en lykke for en oppdretter som har sittet inne 5 dager og ventet. Bra man har ferie, mindre bra at det var 5 av de få soldagene jeg hadde i ferien min!!
 
Det ser ut som det er 3 gutter (alle brune bicolour) og 2 jenter i kullet (en blå mitted og en blå bic tror jeg). To av guttene ser jeg får feilmarkeringer, men jeg håper det blir noen til utstilling denne gangen. Har jo hatt en del med feilmarkeringer i de siste kullene. Da Corona kommer fra "øl kullet" så satser jeg på at de små kommer til å bli oppdretters første "drink kull".
 
For de som har gått glipp av det på Facebook, så var det litt drama når de små var to dager gamle. Når jeg våknet på morgenen fant jeg ikke Corona eller de små.  Fødekassen var tom, og ikke en lyd å høre i hele leil. Jeg lette i 2 timer og fant de ikke noe sted. Men var ikke urolig, for om noen hadde vært inne og stjålet noe ville de jo ikke tatt de fem små, og ikke de to større som det ikke var så mye jobb med tenkte jeg... Men som sagt jeg hadde lett over alt. Ble litt urolig for at de hadde kommet seg inn i badegulvet og inn i rørsystemet der. Og gikk ned til naboen og fikk gå inn på badet som ligger under for å høre om det var noen kattungelyder der.. Men ikke.

Plutselig kom lille Corona så fornøyd ut og sto midt på gulvet i stua. Hun kom fra kjøkkenet, noe som gjorde meg glad. Jeg hadde jo sett for meg å måtte rive opp taket til naboen for å plukke ut de små. Jeg så da at hun hadde funnet et hull i veggen under kjøkkenbenken. For å få dem ut hadde jeg to valg. Enten rive ned kjøkkenet, eller skru ned en vegg på badet som ligger vegg ivegg... Jeg valgte å dra frem drillen og dro ned en gipsplate og bak isolasjonen fant jeg dem... Ikke rene, men sovende veldig fornøyde. Så det ble et lite kattungebad og så fikk de legge seg i fødekassen igjen. Corona syns ikke jeg var noe særlig akkurat da, men sier pappa at det blir sånn, så blir det sånn!! Dere kan jo se bildene av hvordan jeg fant dem under
 

 
Ellers er jo Furix og Lyrica allerede 8 uker. Det er bestemt at Furix skal få flytte til Marie og Simen, der jeg er sikker på at han vil bli en bortskjemt liten kosepus. For Lyrica har jeg ikke bestemt noe enda. De er to aktive små, som sjarmerer alle som ser dem. De løper rundt hele tiden og har det så morsomt sammen. I morgen bærer det i vei til vetrinæren for å få den første vaksinen. Tiden flyr og snart skal de flytte til nye hjem!

Til helgen skal jeg hente hjem Zavannah også. Det er nå et par uker igjen, og jeg vil at hun skal få litt tid med de to andre mammaene så de kan avklimatiserer seg før hun føder.


29 Juni 2010

Nå har 2.uken av ferien begynt og jeg har tatt med meg Sweetie med kattunger og en høygravid Corona på hytta. Det er dag 61 på Corona i dag, og vi reiser hjem i morgen så hun får noen dager der før hun skal ha.

Her skinner solen og det ser ut til å bli en herlig dag. Morgenen har jeg og Onkel brukt til å male en hyttevegg, men nå blir det soling og kos resten av dagen...

Furix og Lyrica er nå litt over 4 uker, de har virkelig fått fart på bena og løper rundt i hytta her som om de aldrig har gjort annet. De har begynt å spise litt skikkelig mat og er veldig flinke. De er to sjarmtroll begge, sosiale og ganske så uredde. Akkurat som det skal være. Ingen av dem blir utstillingspuser så de havner i hvert sitt hjem der de får bli kosekatter. Hvor det blir er ikke bestemt enda.

Echo, Zulu og Emilian har dratt til min mamma på "sommer ferie", hun har spurt om å få hjem kattene lenge og jeg har vært litt vanskelig å overtale. Men nå har hun de tre en stund. Og de storkoser seg både kattene og mamma, hun har til og med bygget utebur til dem, så de er ute og koser seg det meste av dagen. Mamma kunne også rapportere at Emilian parret Zulu første dagen han var der borte, så nå kan det hende hun endelig skal få sitt første kull. Han har jo også klart å parre Zavannah, så nå blir det babyboom her.... Zavannah har jo gitt store kull før, og Zulu har jo samme linjer, men jeg krysser fingre for at kullene ikke er for store når jeg venter så mange...men det er jo bare å ta det som kommer!!

Corona er utrolig vakker nå. Gleder meg veldig mye til kullet hennes med Donnie Darko. Det kan bli veldig spennende. Og jeg har tro på at det kan bli veldig bra om jeg har litt mer flaks med markeringer enn jeg pleier! Hun er ganske god og rund og jeg gjetter på ca 4, men hun ser litt ujevn ut så det da er det kanskje 5.... Ja vi får se mot slutten av uken hva det blir. Spennende blir det uansett.

Dere får kose dere videre i sommervarmen, det tenker jeg å gjøre!!


4 juni 2010

Nå har vi begynt på Juni og det er fantastisk vær i Oslo.
 
Midt i Mai fikk jeg mine anelser om at Emilian har tyvparret Sweetie, og jeg tok henne med til vetrinær som tok røntgen. Og det viste to små. Kan ærlig si at jeg var litt nervøs for hva som ventet pga det som skjedde sist. Men hun fikk to små vakre forrige fredag. Hun er en stolt mor og jeg en veldig glad oppdretter. Pr i dag tror jeg det er en jente og en gutt. Tror mest sannsynlig de kommer til å få hete Furix og Lyrica. Det hadde vært veldig morsomt om det ble en fin utstillingspus i kullet i alle fall. Har jo vært uheldig med mye feilmarkeringer etter Sweetie da jeg har brukt high mitted hver gang (og hun er true) Men neste kull planlegger jeg å bruke en mitted eller colourpoint hanne.
 
Ellers får jeg rapporter fra Ålesund om at Corona er veldig stor. Og etter beregningene skal hun ha smått ca 4 Juli om hun er drektig. Hun har lurt meg to ganger tidligere, så jeg tror det ikke før jeg får se det. Dette er en veldig spennende parring syns jeg
 
Her hjemme er jeg veldig usikker på om Emilian har klart det med flere hunner. Har hatt Zavannah hjemme nå, men hun avsluttet løpet ganske med en gang hun kom hjem og jeg syns ikke han var så ivrig. Det samme når Amanda som er på besøk startet et løp. Ble liksom ikke noe, og han var ikke spes intressert.
 
Nå løper Zantia som jeg har solgt til Marie Bay, og tanken er at hun skal låne Emilian. Håper han får til det der og at det blir mange vakre små. Det fortjener du Marie. Og Emilian fortjener å få litt lønn for jobben!!
 
Ellers har det ikke skjedd noe mer i leiligheten. Fortsatt ikke varmtvann og bad. Er dritt lei nå og håper det blir en løsning i løpet av kort tid. Ellers går jeg på veggen tror jeg.
 
Ønsker dere alle herlige dager i solen!!


2 April 2010
 
Nå har det gått nesten to mnd siden jeg skrev sist. Og det har ikke skjedd så mye her hjemme.
 
Jeg vet mange har lest hva som skjedde med Sweetie og kullet vi hadde gledet oss sånn til. Det ble jo ikke som tenkt, og også den som levde når den ble født døde etter noen dager. Sweetie har hele tiden vært frisk og fin, og det er jo det viktigste når det ble som det ble. Jeg sendte jo en kattunge til obduksjon og der fant de ikke noe. Det var ikke streptokokker eller e coli som var to ting som jeg hadde i tankene. Jeg har pratet med en ekspert på vetrinærhøyskolen som mente at det ikke skulle behandles noe, for hadde det vært noe som var behandlingsbart så hadde vi fått svar fra obduksjonen. Hun mente det nesten var umulig å finne ut hva det var nå i etterkant, det kunne være alt bra feber under drektighet til stress. Jeg kan bare si at hun hadde et helt normalt svangerskap, og har ikke vist tegn på stress eller sykdom under eller etter. Hun har hatt to løp nå etter hun mistet de små, og jeg kommer til å parre henne snart. Så får vi håpe på bedre lykke da. Kan også si at Urwitz har blitt stolt pappa til flere kull etter at Sweetie sitt kull kom. Så alt virker normalt for begge foreldre.
 
Ellers går det meste av min energi med til oppussing av leil om dagen. Dvs, det som skulle vært oppussing. Jeg har vært litt uheldig med entrepenør, og ingenting skjer. Jeg lever uten bad, vann og ferdig kjøkken. Jeg må ta vann i hovedkrana, og har ikke dusj, do har jeg, men den MÅ IKKE SITTES PÅ står det på en stor lapp....den ble skrevet for 5 uker siden av rørleggeren...bra man har sterke lårmuskler... Så nå er jeg lei av å bo i en byggeplass, og håper at de tar sitt ansvar og gjør det ferdig snart. De er nå 5 uker på overtid, og både jeg og kattene er bra lei.
 
Selv har jeg ikke vært på utstilling, men Mr Jay var i Stockholm for noen uker siden, fikk sine første to cert og ble NOM begge dager. Naima og Nnenna har også fått sine to første cert. Alle tre med flotte bedømmelser så det går bra for de som stilles fra Top Model kullet. Gratulerer til alle eierne.
 
På kattungefronten er ikke noe på gang som vi vet. Corona har blitt parret i Ålesund, og har han fått til det, så skal det synes om noen uker. Da kommer jubelen til å stå i taket her for det kullet gleder jeg meg til. Zulu har løpt, men tror ikke Emilian har klart det. Hun er en stor (tykk) jente, og han biter seg fast og prøver men kommer ikke riktig til... Selv om hun nå oppfører seg drektig. Og er helt annerledes i måten å være på så tror jeg ikke hun er det.
 
Har også fått en del fine bilder av avkom siste mnd. Men jeg har ikke fått tid til å legge dem ut. Men skal sette meg en dag så kommer dem på hjemmesiden. Jeg blir alltid like glad når jeg får bilder og oppdatteringer av de små som har flyttet. Tusen takk!! 
 
Ønsker alle lesere en fortsatt riktig god påske!!


15 Februar 2010

Nå har Sweetie fått sitt kull. Det ble ikke som jeg hadde håpet. Men den kjedelige siden er også en del av det å drive med oppdrett. Det viktige nå er at Sweetie har det bra, så får vi ta resten som det kommer. Jeg vet mange har ventet spent på dette kullet, og jeg er en av dem. Jeg har hatt mange fler i kø enn jeg kan tilby en katt, og nå ser vi hvor lite det går å planlegge. Ting blir ikke som man håper eller tror, desverre!

Sweetie har hatt et normalt svangerskap med ca samme vektoppgang som de 2 andre gangene. Gang 1 og 2 kom kattungene på 65 dag uten noe som helst problemer. Denne gangen gikk både dag 65,66 og 67 uten at noe skjedde. Dvs hun viste tegn på at det nærmet seg ved å holde seg i nærheten osv men ikke noe mer. På kvelden dag 68 kom det 5 stykker, det merkelige var at riene ikke var noe særlig og det kom "uten forvarsel". Først kom 2 foster, dvs kattunger som hadde stoppet opp i utviklingen. Den ene i et veldig tidlig stadium (jeg trodde først det var avføring) og den andre så man tydelig var et foster av en kattunge. Så kom en livløs med pels. Veldig smal, tydelig at denne har dødd ganske nylig. Så kom den eneste levende fødte ut. Normalstor og normal på alle måter. Etter en stund kom et foster til. Jeg vil ikke spekulere i hva som har skjedd, men velger å sende det fosteret som har kommet lengdt inn til obduksjon for å få svar. Sweetie har aldrig hatt noe problem tidligere og Urwitz har heller ikke hatt det i sine kull til nå. Men alltid godt å få svar.

I stunder som dette er det tungt å være oppdretter.

Den lille skal om den overlever få hete Dan Dara`s Be My Valentine! Men som enn så lenge går under dekknavnet Valle og Valborg (vet ikke kjønn enda).

Sweetie har hatt det tøft etter fødselen. Hun kommer ikke til ro, og ser på meg med bedende øyne, "gjør noe da pappa, hjelp meg så det blir bra" Og jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre. Den lille sugde de første timene, men ga seg ganske fort da det ikke har kommet melk. Jeg fikk gi han Nacl i natt da det var det eneste jeg hadde. Jeg legger han så klart til Sweetie hele tiden og prøver å massere henne for å stimulere, men til nå ingen effekt. Har også kjøpt morsmelkerstattning som han drikker gladelig. Han er pigg og virker fornøyd. Men et problem at han ikke prøver å suge. Og det er ikke så lett da Sweetie bare har hatt ro med å ligge i kassa om jeg sitter ved siden av. Nå har det endret seg, morsinstingket er i ferd med å ta over og hun vasker steller og ligger mye hos han. Så jeg håper vi kan få igang litt melk snart. Men til det får jeg støttemate. Alternativet er jo å finne en amme. Noe jeg har i bakhodet. For sånn som nå funker det ikke for noen  av oss. Men jeg gir det kvelden, natten og morgendagen så får jeg tenke alternativ. Håper jo inderlig den lille klarer seg. Og blir en stor sterk krabat.

Akkurat nå er det veldig søtt å se Sweetie ligger og koser med den lille, han har akkurat fått mat av meg. Og nå er det vaske og kosestund. Det varmer et ellers trøtt menneskehjerte!


20 Januar 2010
 
Nå ha det gått en stund siden jeg har hatt tid til å sette meg ned og skrive. Dagene går så alt for fort og tiden strekker ikke helt til for meg.
 
I morgen starter renovering av leiligheten, da går jeg igang med kjøkken, bad, stue og et soverom. Skal ta hele leiligheten så vi får se når jeg blir ferdig. Det blir i alle fall godt for både meg og kattene å få orden hjemme.
 
På kattefronten skjer det litt nå. Har jo fortalt om at Sweetie har vært på dejt hos Urwitz, og det har bært frukt. Sweetie skal ha i midten på februar og begynner og bli god og rund rundt magen. Jeg håper virkelig på en liten jente til meg selv, og jeg har mange som venter på både jenter og gutter i kullet så jeg håper på en lovende kull. Selv kunne jeg ha tenkt meg en liten mitted. Tro det eller ei men det har jeg aldrig hatt.
 
Corona er i Ålesund, og jeg håper hun løper snart og at Donnie parrer henne, det er på høy tid hun får sin første kull nå. Hun er jo over 2 år og har ikke hatt kattunger enda. Blir hun ikke drektig nå så spørs det om hun ikke blir kastrert. Men det hadde vært synd, jeg har hele tiden håpet på å kunne spare noe lovende etter henne. Corona har det veldig bra hos Silje og Aud, jeg har fått mange flotte bilder her er et par som viser gjengen der oppe.
 

 
Silje og Aud sin Amanda er her hjemme på besøk nå. En nydelig colourpoint jente som jeg tror kommer til å gi en veldig flott kull med Emilian. Her blir det bare mitted kattunger i blått og brunt. Overgangen fra Sunnmøre til Oslo syns ikke frøkna var noe særlig. Men det går mye bedre nå. Tror nok at om noen dager så kommer hun til å være helt husvarm.
 
Jeg venter jo også på at Zulu skal løpe, men det har hun ingen tanker på selv. Hun fikk Pursetilla i et håp om at det skulle sette igang et løp, men ikke... Så det er bare å vente på lysere tider og hormoner i sving. Håper bare det er ca en mnd mellom Corona og Zulu sitt løp, så jeg ikke får kattunger som er like gamle.
 
På utstillingsfronten blir det stille en stund. Emilian trenger et svensk cert og det blir mest sannsynlig på Spinneriet sin utstilling, der jeg også kommer til å stille kull med Sweetie om det blir noe lovende. Så får vi heller kjøre på en del utstillinger utover sommer og høst.
 
Utstillingsåret 2010 var et veldig bra år hos oss, Emilian tok 2 BIS et i voksen klasse og et i kattungeklasse. Sweetie har 6 BIS og 6 NOM der hun på flere utstillinger mistet BIS på skilledommer eller lodd. Så alt i alt et meget bra år. Sweetie er på de midlertidige listene på 5 plass over mestvinnende Norske kategori 2 katten, og da droppet vi siste store utstillingen for å prioritere kattunger. Dette er jeg meget godt fornøyd med. Vi får se hvordan hun gjør det på SRC sin resultatliste som kommer ut til helgen.

 

Tidigare år:

> 2014
> 2013
> 2012
> 2011
> 2010
> 2009

 

 

Site made by Caroline WebDesign 2015