Hjem  Nyheter  Om meg  Katter  Kattunger  Show   Galleri  Ragdoll  Dagbok                                                                    Facebook   [English]

 

2012

Søndag 21 Oktober
 
Da var to dager på Østfoldkattens utstilling over. Vi dro med Peleus og Bertine, og skulle bistå Tooji sine eiere på sin første utstilling. Det var først og fremst utrolig gøy å se Tooji igjen. Han har virkelig hatt en flott utvikling og var blitt en stor og fin gutt på snart 4 mnd. Dette så også dommeren, og han ble BIV TOT begge dager og slo ut flotte cp i alle aldre. Han ble også Nominert og fikk stemme i panel! Det hadde vært utrolig gøy om dette ga mersmak for de nye eierne, da han viste seg flott frem, og er en colourpoint med sterke kvaliteter. Bertine var også på sin første utstilling og fikk kanonbedømmelser, hun tok Ex 1 i konkuranse begge dagene mot en sterk motstander. Men der stoppet det denne gang. Peleus som også var med ble Biv tog og NOM begge dager. Han fikk stemmer i panelet. Han er jo bare en drøm å stille. Så utrolig snill, god og vennlig. Han sjarmerer alle med å være så sterk teknisk og så totalt avslappet. Bare øyenfargen og halefargen mørkner litt så øker nok vinnersjangsene også. Er bare noen uker til neste utstilling så skal bli spennende å se.

 

Tooji


Bertine

Noe annet som blir spennende fremover er når hunnkattene her hjemme løper og når Peleus får det til så det kan bli smått her i vinter. Jeg har store forventninger til hva han kan gi meg sammen med mine hunnkatter.


Peleus

 

15 September 2012

Da var det vell på tide å skrive noen ord igjen. Høsten har kommet og det har skjedd en del, og vi har litt spennende planer på gang.

Kullet til Via er nå 12 uker og flytter i løpet av få dager. For andre gang har Via gitt meg et flott kull. De er sterke i typen, synd at det bare er guttene som er rett i tegningen. Bertine sparer jeg for å jobbe videre på linjene og jeg kommer til å stille henne noen ganger på tross av at hun ikke er optimalt markert. Torill og Leif Ove er de beste fôrvertene/samarbeidspartnere man kan ha. I mitt neste liv vil jeg være katt der. For der har alle på 2 og fire ben det supert. Neste kull på Via blir registrert under Miatolos.

Forrig helg var vi på Scandinavian Winner show med CZ*Eulalie Peleus. Han er nå 13 mnd og utrolig flott. Vi lånte med oss Peleus i 5 dager og det var en super tur. Han er virkelig en fantastisk katt på alle områder. Så utrolig god og kosete, dessuten blir han bare vakrere og vakrere. 7 kg, tung i kroppen og bare muskler. Super pelskvalitet og lekker type. Bare øynene jeg kunne ønske meg mørkere farge på. Men de er under utvikling så tror de blir medium. Nå venter jeg bare på at jentene her skal løpe så jeg får se om han har blitt kjønnsmoden og klarer å parre jentene. Bare å krysse fingrene for at det blir mange små etter han i løpet av vinteren.

Nå er det bare å vente på at jentene løper og at Peleus får til å parre dem!

Vi ønsker Mia kullet lmasse lykke til i sine nye hjem!


6 Juli

Tiden bare renner ivei. Og det går alt for lang tid mellom hver gang jeg rekker å rapportere litt...

Må nesten begynne med å si at Dan Dara`s Zuko har imponert både meg og dommerne på utstillinger siste tiden. Han har hatt en flott utvikling og har blitt NOM mange ganger og tatt flere BIS. Første utstillingene i voksen klasse var han i panel og var 1 stemme fra å kamme hjem det begge dagene. Så en utrolig flott prestasjon. Nå i helgen skal han i ilden igjen og jeg venter spent på rapport og krysser fingre. Takker Evelina, Eva og Anna for at de viser han så fin. Jeg (Toril og Leif Ove) er utrolig stolte av han!

Søsteren Rizzo har jeg testet for Tritricomonas for sikkerhetsskyll. Jeg har ingen misstanke om at jeg har fått det inn, men det er jo et faktum at det blir mer og mer vanlig så jeg ville ta en test for å være sikker. Og testen var negativ så hun er fri. Så nå blir det parring med Solveig Damsgaards flotte hanne, PL*Koc-Pol cat`s Breadpudding, JW . Dette er en parring jeg er veldig spent på. Drømmen er jo så klart å få en vakker jente å spare. Det er jo ikke noen hemlighet at min favorittfarge alltid har vært blått!

Har bestemt meg for å prøve å parre Sweetie en siste gang. Håpe at jeg kan ha flaks å få noe å spare etter henne. Hun drar på årene, og har fått svært få i siste kullene, dette kan jo også ha med at de to siste kullene hennes har vært tyvparringer med Emilian så de har jo ikke hatt mye tid sammen. Vil i alle fall prøve en gang med Peleus om hun ikke har lagt løpene helt på hylla pga alderen! Hadde vært supert å få noe fint etter prinsessa mi.

Violetta har jo fått sitt kull med Harlem nå. Det ble 5 fine små. Ønsket mitt var jo å få en colourpoint jente, men det ville seg ikke. Det ble 2 gutter som ble brune colourpoints, Vinnie og Tooji. De tre jentene; Mia, Bertine og Elvira ble brune bicolour og alle har feilmarkeringer, så i dette kullet er det mange fine kosekatter. Kullet ble Mia`s kull. Mia er barnebarnet til fôr vertene Torill og Leif ove. Og Mia er utrolig flink med kattene og kattungene. Hun viser frem katter som en proff noe dere kan se under av bildene av Peleus.

Så over til noe jeg er så utrolig spent på fortsettelsen på. Eulalie Peleus. Han er nå 11 mnd og har virkelig blitt en stor flott katt. Vi har hele tiden trodd han bare skulle bli finere og finere, men så fin han er så hadde vi knapt våget å tro på. Det eneste som henger litt igjen er øyefargen men også den har blitt mye bedre, og oppdretteren sier at hans linjer først gir ferdig øyefarge ved 2 år så vi håper på enda mer farge fremover. Nå blir det litt utstillinger på han fremover for å vise frem den store, sterke gutten vår. Og snart skal han få begynne å dejte jentene våre og se hva han kan gi oss der. Spennende tider.
16 Mars

Endelig har vi fått kull igjen. Sweetie og Emilian klarte det, og resultatet ble en ikke så planlagt parring. Ikke bryr Sweetie seg om at pappa har kjørt over 400 mil både et par ganger til Stavanger og en gang til Stockholm for at hun skal parre seg.... Nei hun ville ha kull med han her hjemme helt enkelt. Og sånn ble det. Resultatet ble "WaterLilly Love" og "Hey Mr Dj". Denne gangen ble jeg inspirert av Helena Josefsson, en bekjent som er artist og ville kalle opp disse to etter to av sangene hun har gitt ut. Dere får lete dem frem på youtube og høre på dem.

Ellers har Emilian bodd hos en ny familie i 4 uker nå, og det fungerer veldig bra. Det er tomt her hjemme men han var mye rastløs og trengte å komme til en familie der han kan være en del ute. Og det har han mulighet til nå. Så selv om valget var tungt å ta har han det supert. Og det er jo tross alt det viktigste.

Rizzo har en super utvikling og jeg syns hun er utrolig flott. Hun ble jo Best In show og Best of the Best i Gøteborg i Februar, noe jeg er utrolig stolt av. Hun skal på en del utstillingr fremover, men det er mange fine katter ute nå, så konkuransen er hard. Vi får bare håpe hun kan gi de andre litt motstand!

Peleus har også vært på sine første utstillinger. Der ble han NOM begge dagene.

Ellers syns jeg selv jeg har veldig spennende planer fremover. Først at jeg får ha en kull til på Violetta (som ikke var avtalen fra begynnelsen av) er utrolig generøst av Torill og Leif Ove Østberg. Jeg er veldig takknemlig, fordi jeg da kan bruke S*Chendos Harlem. Jeg har hatt kontakt med Pia siden han var kattunge, men har ikke hatt noen colourpoint eller mitted jeg trodde jeg kunne bruke han på, Men siden fôrvertene er så generøse får jeg nå muligheten. Dette ser jeg veldig frem mot. Tusen takk Pia!!

Ser også veldig frem mot Rizzo sitt planlagte kull frem mot sommeren, og om alt går etter planen blir dette med superfine S*Skyhigh Humbug som bor hos Christine Landin, og eies av henne og Susan Alhonen. Tusen takk for denne muligheten.

Denne helgen er det utstilling på Peleus og Rizzo i Oslo og om 2 uker i Trondheim...spennende tider.....


7 Januar

Da er jul og nyttår vell overstått her i gården. Nytt år er her med nye muligheter. Og det har jo skjedd litt.

Siden det ikke ble noe julebilde før jul, så kommer det noen bilder her av Rizzo tatt i julen.

Først og fremst har det kommet til en ny hanne i katteriet. Eulalie Peleus, som jeg har kjøpt sammen med mine gode venner Torill og Leif Ove Østberg. Han skal bo hos dem. Peleus er en utrolig stor gutt for alderen. Han har også et superherlig gemytt. Pr i dag er han i utvikling, men han har store flotte foreldre så vi har stor tro på han. Og størrelse var noe av det viktigste for oss å få inn og det har vi fått. Håper vi får stamtavlen hans til utstllingen i Bergen, for han og Rizzo er meldt på der.

Ellers har Rizzo vært på en del utstillinger og får super bedømmelser gang på gang, har vært i panel 5 av 6 ganger noe man må si seg godt fornøyd med og har slått ut voksne flotte katter gang på gang til BIV. Hun har en super utvikling og jeg håper og tror mye på denne jenta. Søsteren Sandy Dee var jo også med på Adelkatten, og fikk flotte bedømmelser og var også i panelet tross sterk konkuranse på søndagen. Dette er jeg veldig fornøyd med. Hun har runners og kommer ikke til å stilles noe særlig. Zuko har også vært på utstilling med strålende bedømmelse og NOM og stemme i panel. Jeg er superfornøyd med dette kullet. Og er utrolig takknemlig for at Torill og Leif Ove lar meg få ta et kull til på Violetta før de tar over henne.

Når det kommer til kattunger har vi ikke hatt noe særlig flaks. Både Cry og Sweeite har vært hos hanne, men ikke blitt drektige. Så vi får håpe at dette året blir bedre. Planen er at Sweetie, Cry og Violette skal parres ved første løp. Rizzo og Sandy Dee skal få treffe hver sin hanne frem mot sommer/høst. Så vi håper på mange små mirakel fremover!

 

Tidigare år:

> 2014
> 2013
> 2012
> 2011
> 2010
> 2009

 

 

Site made by Caroline WebDesign 2015