DAGBOK 2015
Dagbok 7 April 2015
 
Da er April igang og for en mnd det har vært. Selma gikk jo opp i voksen klasse 17 Mars og begynte med 2 BIS på NORAK noen dager senere og slo ut nr 1 og 3 av årets katter i Norge 2014! Og dette med dommere som ikke er utpreget typedommere. Nå i helgen ble hun SCANDINAIAN WINNER 2015 bare uker inn i voksen klasse. Jeg er så umåtelig stolt av jenta vår. Legger ved noen bilder som viser gleden etter hun vant! Dina har også gjort det bra og tok også en BIS på NORAK. Det samme gjorde vår lille plutt Miss Sixty som debuterte 4 mnd gammel med en BEST IN SHOW. Hun er solgt til kos/show så det var gøy at hun startet sin karriere så sterkt. Jeg kommer til å få låne med meg henne noen ganger fremover.

  
Vi har spennende planer foran oss. Sibell og Selma skal parres med vakre NW GIC DK*Jaquet Bounty, JW som har en enormt flott utstillingskarriere så langt. De er der nede nå. Og om han har fått det til er Sibell allerede drektig og vi venter på løp på Selma. Dette er kull jeg ser enormt mye frem til, og jeg takker Karen ydmykt for å gi meg sjangsen. Vår Kandee er også parret og vi vet om ca to uker om det har tatt seg. Vi kommer også å gjøre om igjen parringen mellom Rizzo og Zizero en siste gang siden den har blitt så bra. Etter dette går nok Zizero i pensjon!
 

17 Februar 2015

2014 Var et fantastisk år for Dan Dara`s. Vi hadde flere fine kull, der mange gjorde det bra på utstilling. Dan Dara`s hadde totalt 28 BEST IN SHOW og 9 BEST OF BEST. Dette er vi ufattelig stolte av. Vi fikk også en JW. Vår svenske prinsesse S*Fyrpihl`s Heavenly Selma tok 7 BIS og ble Junior Winner. Hun havnet til slutt på 2 plass på årets liste over kattunger. De 4 største utstillingene hun vant var i Sveirge og teller ikke. Dan Dara`s Miinto tok 4 BIS (tapte 2 på skilledommer) og havnet til slutt på 6 plass på årets katt liste, Dan Dara`s Sweet Injections havnet på 7 plass.

2015 har startet helt fantastisk og Selma har til nå 5 BIS og en BOB, og Dina har 2 BIS. Selma har bare en mnd igjen som kl 11 og blir snart voksen. Hun kommer til å få et fåtall utstillinger som voksen før hun skal parres.

Vi har veldig spennende planer i år. Både Sibell og Selma har fått rabies vaksine og skal ut av landet på date. Denne muligheten er vi utrolig takknemlige for. Håper det blir super kattunger og at jeg kan gi noe fint tilbake som takk for tilitten!

Året går fort, men på kattefronten er det aktivt. Jeg henger ofte etter med hjemmesiden, og oppdatteringer der. Tempoet er høyt og det er lettere å oppdattere Facebook. Dan Dara`s har en egen side der som dere gjerne får følge om dere ønsker.

Selv om forrige året var et drømmeår for oss, så håper vi at vi kan vise at det ikke var en tilfeldighet og at dette året blir like bra. Vi takker alle fine kattungekjøpere for at dere tar så godt vare på barna våre, og for de som har kjøpt utstillingskatt er vi utrolig glade for at dere viser dem så fint. Uten bra kjøpere hadde ikke dette vært noe morro.

Når man følger oss på FB kan man få inntrykk av at utstilling er det det dreier seg om, dette er så feil som det kan få blitt. Hvorfor vi elsker hobbien vår er fordi vi deler hverdagen med disse søte sosiale skjønne kattene som gjør hver dag til en fest. For oss hadde et liv uten katt vært både tomt og meningsløst. Å ha sosiale, gode og kosete katter rundt seg er det beste vi vet. Og lynne er et hovedfokus i vår avl.

Jeg håper å kunne glede flere familier med en Dan Dara katt i løpet av 2015.
 


DAGBOK 2014

17 Februar 2014
 
Det er så mye som skjer om dagen at hjemmesiden og dagboken henger litt etter. Dette beklager jeg. Håper dere som er intressert i kattunger og har spørsmål om rasen tar kontakt med meg for det så svarer jeg så klart!
 
Nå har O kullet blitt store og flyttet til sine nye herlige hjem. Det var Zizero sitt første kull og det ble en utrolig herlig gjeng. Sosiale og veldig lovende i typen. Ossian som skal flytte til Marie B i Gøteoborg er jeg veldig spent på da jeg fra han var nyfødt har hatt stor tro på han. Gleder meg til å se hva han kan klare på utstillinger.
 
Snøen kom jo sent i år, så kattene har fått brukt uteburet mye. Det har jo blitt ca 40 kvm med tak så de har god plass når de er ute. Når våren kommer skal vi få ordnet litt mer der ute med trapper, nivåer etc så de kan være aktive også i høyden.
 
Vinteren pleier jo ikke å være høytid for løpetider, men her slo dette feil. I Mars blir det skikkelig babyboom her, og til nå er jeg sikker på 3 kull, Dette er Bertine, Violetta og Billeba. Dette blir veldig spennende.

 
Ellers fikk Zizero 6 BEST IN SHOW som voksen fra August til Desember noe vi er veldig stolte av. Han er en drøm av en katt og havnet på 4 plass over mestvinnende norske voksne katt i kategori 2. Når man regner disse poengene er bare BIS fra Norge tellende, så de svenske betyr ikke noe. Han ble også nr 2 mestvinnende hanne i Scandinavian ragdoll club.
 

DAGBOK 2013
 

Dagbok 23 Oktober 2013

 
Nå er det spennende tider hos oss. I løpet av noen dager får Zizero sin første kull. Rizzo er på dag 63 i dag og hun er så stor at jeg tror hun har et par stykker. Har gått opp noe over 1 kg, men det forteller lite. Har fått for meg at hun er ujevn stor, så 3 eller 5 i så fall... men jeg har aldri hatt rett på det tidligere...så vi får se hva hun får! Her har jeg en stor drøm om at det blir en jente vi kan beholde. Og siden det er Oktober, og begge foreldrene slutter på O så blir det nok et O kull denne gangen!

 
Ellers holder de på å bygge ut, forsterke og bygge tak på kattegården. Den blir nå ca 40 kvm og det ser veldig lovende ut. Blir nok ekstra bra når våren kommer og vi kan beise materialene etc, men sånn er det når man aldri får ut fingern...da får man ikke gjort alt på en gang. Men barna kommer til å få seg en fin uteplass!

 
Som mange av dere har fått med dere, så har vi en ny gutt på inngang. Jeg er utrolig takknemlig for at Marjo gir meg denne sjangsen. Marjo tok selv kontakt med meg for en god stund siden (lenge før dette kullet var planlagt) og lurte på om jeg ville samarbeide da hun gjerne ville ha noe fra meg. Og det med å dele av seg for å hjelpe andre syns jeg alltid er hyggelig. Nå fikk hun noe jeg ønsket meg først, så jeg fikk velge i dette kullet, og jeg falt for Frodo fra første stund. Og jeg må si jeg liker utviklingen veldig godt. Han er en stor kattunge, og har nydelig look og fantastiske øyne. Og øyne er noe av det jeg ønsker å ha fokus på en stund nå for å forbedre øyefargen noe. Nå er det under en uke til jeg henter han, og er sååå spent. Vi får se mot slutten av året om dommerne syns han er like fin som jeg syns!

 
Siden sist har S*Dan Dara`s Mr Money Talks debutert på utstilling og dro til og ble BEST IN SHOW på sin første utstilling. Jeg er så stolt av denne gutten, og ser frem mot å se han på utstillinger fremover. Gratulerer til Margaretha Svennestam Nanni, og tusen takk for at du viser han frem!

 
Vi har fortsatt noen utstillinger igjen i år. NORAK, adelkatten og ädelkatten. Gøy og spennende!
 

22 Aug 2013
 
Nå har det gått lang tid siden noe skjedde på hjemmesiden. Dette betyr ikke at det ikke er noe som skjer her hjemme. Snarere tvert om.

Nå har vi flyttet fra leiligheten vår i Oslo til hus på Ask i Gjerdrum. Vi har bodd her i litt over 2 mnd nå og vi elsker det. Kattene er mye ute og har fått stor kattegård. Og inne har vi så smått begynt å pusse opp så vi får det som vi vil. Uansett er det veldig godt med stor plass både ute og inne for små og store. Nærmiljøet er også fantastisk med turmuligheter i umiddelbar nærhet. Alt føles veldig bra etter flytten.

Kullene har flyttet for lenge siden. Mr Money Talks og Mr Othis Regrets gikk til Sverige. Men bare Money gikk til avl og utstilling. Jeg hadde jo litt feilmarkeringer i kullene etter Peleus, men typen og lynne på dem var fantastisk.

Neste gang jeg får se Money blir på Västsvenska i slutten av Sept og det gleder jeg meg til. Jeg liker veldig godt det jeg ser på bildene.
 
Zizero har blitt 10 mnd og utviklet seg til en ung flott gutt. Han var på utstilling forrige helg, første gang i åpen klasse (han ble 10 mnd på lørdag) og han ble BIS begge dager. Jeg er så stolt av han. Også med tanke på konkuransen da det var mange godt voksne katter der som har mange BIS i bagasjen. Dette lover godt for fremtiden. Uansett så er han den nydeligste skapelsen vi kan tenke oss. Han er så mild i måten å være på, og så søt i uttrykket. Vi er utrolig glad for denne go gutten.
 
Vi skal ha med Zizero og Billeba på utstilling neste helg i Kristiansand og i slutten av September i Gøteborg. Blir veldig spennende.
 
Vi går en spennende tid i møte. Vi håper på kull etter Zizero. Tanker rundt dette finner dere under våre planer.
 

12 Mai 2013

Nå var det utrolig lenge siden jeg tok meg tid til å skrive noen ord. Det har skjedd masse både på kattefronten og på hjemmefronten.

For å begynne på hjemmefronten, vi har kjøpt hus. Så 14. Juni flytter vi på landet, nærmere bestemt Gjerdrum. Det skal bli så godt for både oss og kattene å få mye større plass samt stor tomt. Planen er at de skal få en romslig luftegård så fort som mulig.

I Januar hentet vi hjem en ny liten prins fra Tsjekkia. Eulalie Zizero. Jeg reiste over sammen med Solveig Damsgaard og Lise Gulliksen, og vi var der en natt. Det var utrolig hyggelig å få hilse på Eva og hennes katter. De lever i veldig bra tilpasset forhold til dyrene. Alltid godt å se at kattene har det bra når man skal hente hjem et nytt familiemedlem. Hele kullet var fine med nydelig look og sterke typer. Vi er utrolig glade for Zizero som er en herlig katt. På de to første utstilingene han var på ble han NOM noe jeg er utrolig stolt over. Jeg tror han bare blir bedre å bedre så dette lover godt! I skrivende stund har han jo blitt 6 mnd og har allerede begynt å vise intresse for jenter... For min del får han gjerne vente et par måndeder før han parrer noen her hjemme! Men når tiden er inne så er jeg sikker på at det blir nydelige avkom. Solveig har søsteren Zafir som er like nydelig og veldig lik broren sin.

Ellers ble Peleus fertil over natten, jeg hadde 3 av mine til han i vinter når de endelig løp, for at han skulle få trene og det fikk han...med resultat. Så vi har hatt å gjøre en stund... Sweetie fikk en gutt, Cupcake, Kiss N`Cry fikk 4 stykker som nå nærmer seg 10 uker og Rizzo fikk 4 som snart er 6 uker. Peleus har gitt store fine kattunger med sterke typer. Liker veldig godt det jeg ser.

I kullet til Cry ble det 2 med feilmarkeringer og en med en tå for lite, så bare en som kan stilles ut, noe som er synd da alle er svært sterke i typen med nydelige øyefarger. Jeg beholder mest sannsynlig Dan Dara`s Can`t hide from Love! "Ranveig" for å jobbe videre på linjene til Peleus, Emilian og Zavannah.

Kullet til Rizzo er også veldig sterkt i type, også der litt uheldige med fargen da to av gutta har farge på et fremben. Mr Money Talks og Miss Kiss Kiss Bang ser enn så lenge rett markert ut og lovende for utstilling så vi får se hva jeg bestemmer meg for der! Det er utrolig synd at ikke Mr Othis Regrets er enten jente eller rett markert for han er noe av det nydeligste jeg vet!
 
Vi har har hatt besøk av Bertine nå, og hun har virkelig utviklet seg til en skjønn, vakker ung dame. Vi ser utrolig mye frem mot å ha kull på henne senere i år. Vi har funnet en kjempefin hanne til henne. Og den store drømmen er at det blir en fin mitted jente vi kan spare med mørke øyne!!

Jeg skal prøve å skrive litt oftere fremover, og ta litt bilder av huset og kattegården vi skal bygge til dem der. Jeg vet jo at barna elsker å være ute, så det har førsteprioritering når vi får nøkkelen!

Ønsker alle en fin Mai så lenge!
 

Da er 2013 i gang.

Håper alle på to og fire ben hadde en fin jule og nyttårsfeiring. Selv har vi hatt masse tid til familie og kattene. I tilegg til våre 3 egne katter, så har vi hatt Dan Dara`s Bertine her i julen. Hun er en herlig jente på 6 mnd som jeg liker svært godt. Gleder meg til sommeren og til hun skal ha et kull. Siden Bertine er en true bicolour må jeg ut og låne hanne, så jeg ser meg om etter sterke hanner nå (mitted og bicolour) så får vi se hva valget faller på. Men uansett så tror jeg på et spennende kull.
 


 
Men før den tid skjer det litt. Først: til uken tar jeg flyet sammen med Solveig Damsgaard og Lise Sandbukt til Praha for å hente hjem våre to nye perler Eulalie Ziero og Eulalie Zafir of Diadems. To nydelige blå bicolour kattunge fra vår venn Eva Beckertova, Eulalie katteri. Kan ikke vente på å få treffe disse nydelige skapningene vi har fått følge på bilder nå i en lang periode.
 
Dessuten ser det ut til at Peleus har klart å parre Sweetie. Sweetie drar jo på årene, men jeg håper hun får et par kattunger, og hadde det blitt en mittedjente så hadde pappa blitt utrolig glad. Dette er jo siste sjangsen å få en fin jente etter Sweetie. Dette kullet ventes i slutten av uke 3 eller begynnelsen av uke 4.
 
Dan Dara`s Kiss N`Cry har også vært hos Peleus, men om han fikk det til på den dagen Cry løp (samtidig som hun har ADHD) er umulig å si, så må bare vente og se om det blir kattunger, eller nytt løp. Rizzo har ikke vist noen tegn til løp enda, men snart hjelper jo lyset og årstiden til, så vi håper og håper...
 
Har også planer om å dra en del på utstillinger fremover, det blir jo Zizero og Peleus vi kommer til å vise frem i alle fall i første halvdel av året...så får vi se om kullene gir oss noe mer å vise frem!

 
Ønsker alle et riktig godt nytt år!

 

DAGBOK 2012
 

Søndag 21 Oktober

 
Da var to dager på Østfoldkattens utstilling over. Vi dro med Peleus og Bertine, og skulle bistå Tooji sine eiere på sin første utstilling. Det var først og fremst utrolig gøy å se Tooji igjen. Han har virkelig hatt en flott utvikling og var blitt en stor og fin gutt på snart 4 mnd. Dette så også dommeren, og han ble BIV TOT begge dager og slo ut flotte cp i alle aldre. Han ble også Nominert og fikk stemme i panel! Det hadde vært utrolig gøy om dette ga mersmak for de nye eierne, da han viste seg flott frem, og er en colourpoint med sterke kvaliteter. Bertine var også på sin første utstilling og fikk kanonbedømmelser, hun tok Ex 1 i konkuranse begge dagene mot en sterk motstander. Men der stoppet det denne gang. Peleus som også var med ble Biv tog og NOM begge dager. Han fikk stemmer i panelet. Han er jo bare en drøm å stille. Så utrolig snill, god og vennlig. Han sjarmerer alle med å være så sterk teknisk og så totalt avslappet. Bare øyenfargen og halefargen mørkner litt så øker nok vinnersjangsene også. Er bare noen uker til neste utstilling så skal bli spennende å se.

 

Tooji


Bertine

Noe annet som blir spennende fremover er når hunnkattene her hjemme løper og når Peleus får det til så det kan bli smått her i vinter. Jeg har store forventninger til hva han kan gi meg sammen med mine hunnkatter.


Peleus
 

Dagbok 15 September 2012

Da var det vell på tide å skrive noen ord igjen. Høsten har kommet og det har skjedd en del, og vi har litt spennende planer på gang.

Kullet til Via er nå 12 uker og flytter i løpet av få dager. For andre gang har Via gitt meg et flott kull. De er sterke i typen, synd at det bare er guttene som er rett i tegningen. Bertine sparer jeg for å jobbe videre på linjene og jeg kommer til å stille henne noen ganger på tross av at hun ikke er optimalt markert. Torill og Leif Ove er de beste fôrvertene/samarbeidspartnere man kan ha. I mitt neste liv vil jeg være katt der. For der har alle på 2 og fire ben det supert. Neste kull på Via blir registrert under Miatolos.

Forrig helg var vi på Scandinavian Winner show med CZ*Eulalie Peleus. Han er nå 13 mnd og utrolig flott. Vi lånte med oss Peleus i 5 dager og det var en super tur. Han er virkelig en fantastisk katt på alle områder. Så utrolig god og kosete, dessuten blir han bare vakrere og vakrere. 7 kg, tung i kroppen og bare muskler. Super pelskvalitet og lekker type. Bare øynene jeg kunne ønske meg mørkere farge på. Men de er under utvikling så tror de blir medium. Nå venter jeg bare på at jentene her skal løpe så jeg får se om han har blitt kjønnsmoden og klarer å parre jentene. Bare å krysse fingrene for at det blir mange små etter han i løpet av vinteren.

Nå er det bare å vente på at jentene løper og at Peleus får til å parre dem!

Vi ønsker Mia kullet lmasse lykke til i sine nye hjem!


DAGBOK 6 Juli

Tiden bare renner ivei. Og det går alt for lang tid mellom hver gang jeg rekker å rapportere litt...

Må nesten begynne med å si at Dan Dara`s Zuko har imponert både meg og dommerne på utstillinger siste tiden. Han har hatt en flott utvikling og har blitt NOM mange ganger og tatt flere BIS. Første utstillingene i voksen klasse var han i panel og var 1 stemme fra å kamme hjem det begge dagene. Så en utrolig flott prestasjon. Nå i helgen skal han i ilden igjen og jeg venter spent på rapport og krysser fingre. Takker Evelina, Eva og Anna for at de viser han så fin. Jeg (Toril og Leif Ove) er utrolig stolte av han!

Søsteren Rizzo har jeg testet for Tritricomonas for sikkerhetsskyll. Jeg har ingen misstanke om at jeg har fått det inn, men det er jo et faktum at det blir mer og mer vanlig så jeg ville ta en test for å være sikker. Og testen var negativ så hun er fri. Så nå blir det parring med Solveig Damsgaards flotte hanne, PL*Koc-Pol cat`s Breadpudding, JW . Dette er en parring jeg er veldig spent på. Drømmen er jo så klart å få en vakker jente å spare. Det er jo ikke noen hemlighet at min favorittfarge alltid har vært blått!

Har bestemt meg for å prøve å parre Sweetie en siste gang. Håpe at jeg kan ha flaks å få noe å spare etter henne. Hun drar på årene, og har fått svært få i siste kullene, dette kan jo også ha med at de to siste kullene hennes har vært tyvparringer med Emilian så de har jo ikke hatt mye tid sammen. Vil i alle fall prøve en gang med Peleus om hun ikke har lagt løpene helt på hylla pga alderen! Hadde vært supert å få noe fint etter prinsessa mi.

Violetta har jo fått sitt kull med Harlem nå. Det ble 5 fine små. Ønsket mitt var jo å få en colourpoint jente, men det ville seg ikke. Det ble 2 gutter som ble brune colourpoints, Vinnie og Tooji. De tre jentene; Mia, Bertine og Elvira ble brune bicolour og alle har feilmarkeringer, så i dette kullet er det mange fine kosekatter. Kullet ble Mia`s kull. Mia er barnebarnet til fôr vertene Torill og Leif ove. Og Mia er utrolig flink med kattene og kattungene. Hun viser frem katter som en proff noe dere kan se under av bildene av Peleus.

Så over til noe jeg er så utrolig spent på fortsettelsen på. Eulalie Peleus. Han er nå 11 mnd og har virkelig blitt en stor flott katt. Vi har hele tiden trodd han bare skulle bli finere og finere, men så fin han er så hadde vi knapt våget å tro på. Det eneste som henger litt igjen er øyefargen men også den har blitt mye bedre, og oppdretteren sier at hans linjer først gir ferdig øyefarge ved 2 år så vi håper på enda mer farge fremover. Nå blir det litt utstillinger på han fremover for å vise frem den store, sterke gutten vår. Og snart skal han få begynne å dejte jentene våre og se hva han kan gi oss der. Spennende tider.
16 Mars 2012

Endelig har vi fått kull igjen. Sweetie og Emilian klarte det, og resultatet ble en ikke så planlagt parring. Ikke bryr Sweetie seg om at pappa har kjørt over 400 mil både et par ganger til Stavanger og en gang til Stockholm for at hun skal parre seg.... Nei hun ville ha kull med han her hjemme helt enkelt. Og sånn ble det. Resultatet ble "WaterLilly Love" og "Hey Mr Dj". Denne gangen ble jeg inspirert av Helena Josefsson, en bekjent som er artist og ville kalle opp disse to etter to av sangene hun har gitt ut. Dere får lete dem frem på youtube og høre på dem.

Ellers har Emilian bodd hos en ny familie i 4 uker nå, og det fungerer veldig bra. Det er tomt her hjemme men han var mye rastløs og trengte å komme til en familie der han kan være en del ute. Og det har han mulighet til nå. Så selv om valget var tungt å ta har han det supert. Og det er jo tross alt det viktigste.

Rizzo har en super utvikling og jeg syns hun er utrolig flott. Hun ble jo Best In show og Best of the Best i Gøteborg i Februar, noe jeg er utrolig stolt av. Hun skal på en del utstillingr fremover, men det er mange fine katter ute nå, så konkuransen er hard. Vi får bare håpe hun kan gi de andre litt motstand!

Peleus har også vært på sine første utstillinger. Der ble han NOM begge dagene.

Ellers syns jeg selv jeg har veldig spennende planer fremover. Først at jeg får ha en kull til på Violetta (som ikke var avtalen fra begynnelsen av) er utrolig generøst av Torill og Leif Ove Østberg. Jeg er veldig takknemlig, fordi jeg da kan bruke S*Chendos Harlem. Jeg har hatt kontakt med Pia siden han var kattunge, men har ikke hatt noen colourpoint eller mitted jeg trodde jeg kunne bruke han på, Men siden fôrvertene er så generøse får jeg nå muligheten. Dette ser jeg veldig frem mot. Tusen takk Pia!!

Ser også veldig frem mot Rizzo sitt planlagte kull frem mot sommeren, og om alt går etter planen blir dette med superfine S*Skyhigh Humbug som bor hos Christine Landin, og eies av henne og Susan Alhonen. Tusen takk for denne muligheten.

Denne helgen er det utstilling på Peleus og Rizzo i Oslo og om 2 uker i Trondheim...spennende tider.....


Dagbok 7 Januar 2012

Da er jul og nyttår vell overstått her i gården. Nytt år er her med nye muligheter. Og det har jo skjedd litt.

Siden det ikke ble noe julebilde før jul, så kommer det noen bilder her av Rizzo tatt i julen.

Først og fremst har det kommet til en ny hanne i katteriet. Eulalie Peleus, som jeg har kjøpt sammen med mine gode venner Torill og Leif Ove Østberg. Han skal bo hos dem. Peleus er en utrolig stor gutt for alderen. Han har også et superherlig gemytt. Pr i dag er han i utvikling, men han har store flotte foreldre så vi har stor tro på han. Og størrelse var noe av det viktigste for oss å få inn og det har vi fått. Håper vi får stamtavlen hans til utstllingen i Bergen, for han og Rizzo er meldt på der.

Ellers har Rizzo vært på en del utstillinger og får super bedømmelser gang på gang, har vært i panel 5 av 6 ganger noe man må si seg godt fornøyd med og har slått ut voksne flotte katter gang på gang til BIV. Hun har en super utvikling og jeg håper og tror mye på denne jenta. Søsteren Sandy Dee var jo også med på Adelkatten, og fikk flotte bedømmelser og var også i panelet tross sterk konkuranse på søndagen. Dette er jeg veldig fornøyd med. Hun har runners og kommer ikke til å stilles noe særlig. Zuko har også vært på utstilling med strålende bedømmelse og NOM og stemme i panel. Jeg er superfornøyd med dette kullet. Og er utrolig takknemlig for at Torill og Leif Ove lar meg få ta et kull til på Violetta før de tar over henne.

Når det kommer til kattunger har vi ikke hatt noe særlig flaks. Både Cry og Sweeite har vært hos hanne, men ikke blitt drektige. Så vi får håpe at dette året blir bedre. Planen er at Sweetie, Cry og Violette skal parres ved første løp. Rizzo og Sandy Dee skal få treffe hver sin hanne frem mot sommer/høst. Så vi håper på mange små mirakel fremover!


DAGBOK 2011

Søndag 11 September 2011

Nå har høsten kommet for fullt. Nå er det bare å se frem mot lange mørke kvelder med stearinlys og mye kos med kattene.

Det har i grunnen skjedd ganske mye siden sist. Det er nå 5 stykker igjen av kullet til Voletta. Jeg skrev jo sist om Kenicki, han som hadde så stort hode. Det viste seg at han hadde vannhode eller hydrocephalus som det heter. Dette er veldig skjeldent hos katt, og gjør man samme kombinasjon hundre ganger behøver det ikke skje igjen .Det hele er bare utflaks. Det viktigste er at han ikke hadde det vondt, og at vi fant ut hva det var og at det ikke påvirker de andre i kullet. Og at det ikke er noe som påvirker bruk av mamma eller pappa katt i videre avel. Uansett er det trist når det hender.

De andre 5 kattungene var jeg og besøkte i går. De er nå 5 uker og er utrolig skjønne. Et lovende kull. Og de er så utrolig sosiale og kosete. Jeg ville egentlig ikke dra derfra, for den ene kattungen etter den andre la seg ifang, hånd eller på brystet for å sove. Dette blir nok det største kosekullet jeg noen gang har hatt. Legger med noen bilder av kattungen sovende i fanget til Mia, barnebarnet i familien. Hennes favoritt er Sonny, og han sov i timesvis hos Mia.Jeg har ikke bestemt noe for noen av kattungene enda, men jeg regner med at Rizzo blir her og at Sandy Dee blir hos fôrvertene. Men gir det noen uker til og ser på utvikling og markeringer. Som det ser ut nå så blir to av gutta også gode nok til show og jeg håper på gode hjem til dem der de kan få vise seg på utstilling innimellom.

Ser ut som vi kommer stille kull på NORAK noe som hadde vært utrolig morsomt, det var lenge siden sist.


Dagbok 29 August

Lenge siden jeg har skrevet noe her nå.

Akkurat nå finns Greace kullet i katteriet. Det ble født 7 ganske store små av Violetta den 5 august. I skrivende stund er de små 3 uker og begynner å bli riktig så søte. Via er førstegangsfødende, og et kull på 7 stykker er da ganske mange. Fødselen gikk knirkefritt og alle kom uten problemer. Hun har vært en super trygg og omtenksom mamma fra første stund. Den ene fikk nok vann i lungene under fødselen og gikk bort noen dager gammel. Men de 6 andre vokser så det knaker og har utviklet seg veldig bra. Det er 2 jenter i kullet og 4 gutter. De første bildene av de små kan dere se under her. De som er på disse bildene er Rizzo, blå bicolourjente. Fortsetter hun sin fine utvikling så blir hun nok i katteriet. Ellers er Sandy Dee den blå mitted jenta veldig lovende og fôrvertene kommer til å få muligheten til å få henne om de ønsker. Den brune mittedgutten på bildene, Sonny har litt lite hvitt på haka og litt lave markeringer på et ben bak. Han er den energiske i kullet og først ute med å løpe rundt, jakte på egen skygge osv. Et skikkelig sjarmtroll. Zuko, brun bicolour finns på bildet sammen med Zuko. I dag kanskje den mest lovende av gutta. Og best høyde i hodet i kullet. Dvs det finns en gutt som jeg ikke har fått tatt bilde av Kenicki som har ekstremt stort kranie... lurer på hvordan han utvikler seg....


Sonny


Sandy


Rizzo


Sonny & Zuko

Det er flere intresserte av gutter til avel og utstilling i kullet. Hva som skjer der er for tidlig å si noe om. Vi får gi dem tid på seg og se på utviklingen.

Ellers har Sweetie vært til parring. Det ble ikke noe. Om hannen ikke fikk til det, eller om hun ikke tok seg er umulig å si. Men vi prøver i gjen ved en senere anledning. Håper bare ikke hun tar en vinterpause med løpene sine. Ser frem mot hennes kull.

Planlegger også kull med Kiss`n`Cry i vinter.

Nå som det er smått så blir det nok litt mer oppdatteringer enn det har vært siste tiden. På gjensyn.
 


Dagbok 2010


Dagbok 10 November 2010
 
I dag kom den første snøen i  Oslo området. Jeg er ikke av typen som hopper av glede av den grunnen. Snøen får gjerne komme i det man drar juletreet inn i stua. Jeg får det skjelden som jeg vil....
 
Lenge siden jeg har hatt tid til å tenke på hjemmesiden nå, men tro ikke at det ikke skjer noe for det. Problemet er vell at det har skjedd for mye for lenge. Men håper det roer seg litt ned nå og at ting faller litt på plass.
 
Nå har alle kattungene flyttet. I følge rapportene går det bra i de nye hjemmene. Og jeg har valgt å spare Violetta og Cry (Ranveig) på halvfôr så der kommer jeg til å ha kull neste år. Det gleder jeg meg veldig til da de kommer fra sterke kull. og har selv lovende egenskaper. Begge er DNA testet for HCM ragdoll med resultat N/N.Jakten og tankene rundt en bra hanne har så klart begynt. Så får vi se hvem det blir nærmere sommeren. Håper begge får sine kull på høsten neste år.
 
Planen er også at Sweetie skal parres i vinter, så jeg håper hun løper så det passer å dra til tiltenkt hanne. Enn så lenge er det ingen tegn til løp.
 
Emilian har fått superlorin chip. Han markerte ikke, men han var smal og tenkte mye på damer. Så når jeg ikke hadde  noen å parre han med nå, så var valget enkelt. Han skal slippe og stresse en stund og heller få være den kosekatten han egentlig er. Nå ligger han helst i fanget hele dagen og maler. Like godt både for han og meg. Har også meldt han på noen utstillinger fremover, så får vi se. Første blir  ädelkatten i desember etterfulgt av Adelkatten helgen etter. Håper på cert alt annet blir et bonus. Han trenger fortsatt litt pels og vekt.
 
Når vi kommer til leiligheten (som jo har gjot at mine dager er fulle av alt annet enn jeg ønsker) Så kan jeg nå skryte av en leilighet i sentrum av Oslo med innlagt vann og dusj. Det er helt utrolig etter 10 vannløse mnd. Kjøkkenet er også nesten ferdig. Neste uke har jeg ferie, og målet da er at jeg skal få malt og lagt gulv i stua og kan pakke ut den nye sofaen jeg kjøpte for 6 mnd siden... Ting tar tid... jeg trøster meg med at det blir bra når det er ferdig. Det hyggeligste blir å kunne invitere venner hjem igjen. 
 
Skal prøve å skrive snart igjen.


Dagbok 19 augusti 2010

Tiden bare flyr her hjemme om dagen. Men sånn skal det vell være om man har 3 kull. I morgen er Furix og Lyrica 12 uker og de flytter til sine nye hjem. Vet det er nye spente eiere som lengter etter at Fredagen skal komme så de får hjem sine små nye familiemedlemmer.

Nå har jeg bestemt hvor alle i Drink kullet skal, utenom Violetta. Hun holder jeg litt på for å se på utviklingen. Hun er fortsatt veldig søt. Og jeg lurer på om jeg ikke på ha et kull på henne neste år. Så store muligheter for at hun blir i katteriet om hun fortsetter sin utvikling. Det er bra typer i Drink kullet, men 2 av hannene har for mye hvitt på ryggen, så det blir ikke andre utstillingskatter enn Violetta. Men supersøte kosekatter spredt utover landet.

Kiss kullet vokser også til. De er runde som små skogbjørner, og sååå søte. Enn så lenge veldig lovende i markeringer og type. Jeg er også her veldig svak for jenta. Og får se hva jeg gjør med henne.... Det hadde jo vært morsomt å spare noe etter Emilian. Får håpe hun får hans øyne!! Guttene i kullet ser også veldig lovende ut enn så lenge. Får se hva som skjer de neste ukene.

Under får dere se Kiss kullet sover på puta si 2 uker gamle, og så får dere et bilde tatt fra kattungekassen. Der Violetta ofte besøker, og i går fikk jeg dette bildet av Violetta og Kiss N`Cry. Ikke rart man vil beholde dem...syns dere??Ellers har renoveringen av badet tatt seg opp igjen, med en annen entrepenør. Så med mer lån, ser det nå ut som jeg får bad i løpet av en mnd. Det ser jeg meg veldig frem mot. Da kan jeg fortsette litt mer i resten av leiligheten som jo ikke har sett ut siden januar. Får se om jeg ikke legger ut litt bilder fra leil også med tiden.

Ellers føles det som høsten er her. Vi får håpe på fler varme soldager før høstfargene begynner å spre seg utover landet!!


Dagbok 21 Juli 2010
 
Nå er kullet til Corona 2 uker og de vokser og har det bra. Det ble derimot noen lange dager før de kom. Søndag skulle være 65 dagen, og vi var ganske sikre på eksakt dag da hannen bare parret litt over en dag og de ikke var sammen etterpå. Men det gikk både dag 65, 66 og på dag 67 uten noen tegn til at hun tenkte å presse dem ut dro jeg med henne til Veterinærhøyskolen. Der tok vi røntgen som viste 5 små, og etter diskusjon med vetrinær ble det bestemt at vi skulle forløse dem med keisersnitt da ingen lå i fødselskanalen og hun ikke viste tegn til å ville starte fødselen. Det hele gikk fint, og det kom ut 5 normalstore unger. Første døgnet var de trøtte og jeg masserte dem hele tiden, for å gi dem stimuli og varme. De får jo alltid litt av narkosemiddlet i seg, og i en så liten kropp behøver man ikke mye før man blir veldig sløv. Og da mister man fort kroppsvarmen. Så jeg la dem på varmepute og tok de opp to om gangen og masserte så de skulle føle samme type stimulering som mammaen gir dem vanligvis. Dette var jo Corona sitt første kull, og hun forsto ikke så mye når vi kom hjem. Det tok noen timer før jeg fikk henne til å ville ligge i kassen, men i løpet av kvelden tok hun på seg mammarollen og lå og vasket og varmet sine små. Jeg sto opp annehver time, og hver gang det var lyd i kassa for å legge til pupp og for å varme dem. På formiddagen dagen etter var alle raske friske og hadde funnet matstasjonen. For en lykke for en oppdretter som har sittet inne 5 dager og ventet. Bra man har ferie, mindre bra at det var 5 av de få soldagene jeg hadde i ferien min!!
 
Det ser ut som det er 3 gutter (alle brune bicolour) og 2 jenter i kullet (en blå mitted og en blå bic tror jeg). To av guttene ser jeg får feilmarkeringer, men jeg håper det blir noen til utstilling denne gangen. Har jo hatt en del med feilmarkeringer i de siste kullene. Da Corona kommer fra "øl kullet" så satser jeg på at de små kommer til å bli oppdretters første "drink kull".
 
For de som har gått glipp av det på Facebook, så var det litt drama når de små var to dager gamle. Når jeg våknet på morgenen fant jeg ikke Corona eller de små.  Fødekassen var tom, og ikke en lyd å høre i hele leil. Jeg lette i 2 timer og fant de ikke noe sted. Men var ikke urolig, for om noen hadde vært inne og stjålet noe ville de jo ikke tatt de fem små, og ikke de to større som det ikke var så mye jobb med tenkte jeg... Men som sagt jeg hadde lett over alt. Ble litt urolig for at de hadde kommet seg inn i badegulvet og inn i rørsystemet der. Og gikk ned til naboen og fikk gå inn på badet som ligger under for å høre om det var noen kattungelyder der.. Men ikke.

Plutselig kom lille Corona så fornøyd ut og sto midt på gulvet i stua. Hun kom fra kjøkkenet, noe som gjorde meg glad. Jeg hadde jo sett for meg å måtte rive opp taket til naboen for å plukke ut de små. Jeg så da at hun hadde funnet et hull i veggen under kjøkkenbenken. For å få dem ut hadde jeg to valg. Enten rive ned kjøkkenet, eller skru ned en vegg på badet som ligger vegg ivegg... Jeg valgte å dra frem drillen og dro ned en gipsplate og bak isolasjonen fant jeg dem... Ikke rene, men sovende veldig fornøyde. Så det ble et lite kattungebad og så fikk de legge seg i fødekassen igjen. Corona syns ikke jeg var noe særlig akkurat da, men sier pappa at det blir sånn, så blir det sånn!! Dere kan jo se bildene av hvordan jeg fant dem under
 

 
Ellers er jo Furix og Lyrica allerede 8 uker. Det er bestemt at Furix skal få flytte til Marie og Simen, der jeg er sikker på at han vil bli en bortskjemt liten kosepus. For Lyrica har jeg ikke bestemt noe enda. De er to aktive små, som sjarmerer alle som ser dem. De løper rundt hele tiden og har det så morsomt sammen. I morgen bærer det i vei til vetrinæren for å få den første vaksinen. Tiden flyr og snart skal de flytte til nye hjem!

Til helgen skal jeg hente hjem Zavannah også. Det er nå et par uker igjen, og jeg vil at hun skal få litt tid med de to andre mammaene så de kan avklimatiserer seg før hun føder.


Dagbok 29 Juni 2010

Nå har 2.uken av ferien begynt og jeg har tatt med meg Sweetie med kattunger og en høygravid Corona på hytta. Det er dag 61 på Corona i dag, og vi reiser hjem i morgen så hun får noen dager der før hun skal ha.

Her skinner solen og det ser ut til å bli en herlig dag. Morgenen har jeg og Onkel brukt til å male en hyttevegg, men nå blir det soling og kos resten av dagen...

Furix og Lyrica er nå litt over 4 uker, de har virkelig fått fart på bena og løper rundt i hytta her som om de aldrig har gjort annet. De har begynt å spise litt skikkelig mat og er veldig flinke. De er to sjarmtroll begge, sosiale og ganske så uredde. Akkurat som det skal være. Ingen av dem blir utstillingspuser så de havner i hvert sitt hjem der de får bli kosekatter. Hvor det blir er ikke bestemt enda.

Echo, Zulu og Emilian har dratt til min mamma på "sommer ferie", hun har spurt om å få hjem kattene lenge og jeg har vært litt vanskelig å overtale. Men nå har hun de tre en stund. Og de storkoser seg både kattene og mamma, hun har til og med bygget utebur til dem, så de er ute og koser seg det meste av dagen. Mamma kunne også rapportere at Emilian parret Zulu første dagen han var der borte, så nå kan det hende hun endelig skal få sitt første kull. Han har jo også klart å parre Zavannah, så nå blir det babyboom her.... Zavannah har jo gitt store kull før, og Zulu har jo samme linjer, men jeg krysser fingre for at kullene ikke er for store når jeg venter så mange...men det er jo bare å ta det som kommer!!

Corona er utrolig vakker nå. Gleder meg veldig mye til kullet hennes med Donnie Darko. Det kan bli veldig spennende. Og jeg har tro på at det kan bli veldig bra om jeg har litt mer flaks med markeringer enn jeg pleier! Hun er ganske god og rund og jeg gjetter på ca 4, men hun ser litt ujevn ut så det da er det kanskje 5.... Ja vi får se mot slutten av uken hva det blir. Spennende blir det uansett.

Dere får kose dere videre i sommervarmen, det tenker jeg å gjøre!!


4 juni 2010

Nå har vi begynt på Juni og det er fantastisk vær i Oslo.
 
Midt i Mai fikk jeg mine anelser om at Emilian har tyvparret Sweetie, og jeg tok henne med til vetrinær som tok røntgen. Og det viste to små. Kan ærlig si at jeg var litt nervøs for hva som ventet pga det som skjedde sist. Men hun fikk to små vakre forrige fredag. Hun er en stolt mor og jeg en veldig glad oppdretter. Pr i dag tror jeg det er en jente og en gutt. Tror mest sannsynlig de kommer til å få hete Furix og Lyrica. Det hadde vært veldig morsomt om det ble en fin utstillingspus i kullet i alle fall. Har jo vært uheldig med mye feilmarkeringer etter Sweetie da jeg har brukt high mitted hver gang (og hun er true) Men neste kull planlegger jeg å bruke en mitted eller colourpoint hanne.
 
Ellers får jeg rapporter fra Ålesund om at Corona er veldig stor. Og etter beregningene skal hun ha smått ca 4 Juli om hun er drektig. Hun har lurt meg to ganger tidligere, så jeg tror det ikke før jeg får se det. Dette er en veldig spennende parring syns jeg
 
Her hjemme er jeg veldig usikker på om Emilian har klart det med flere hunner. Har hatt Zavannah hjemme nå, men hun avsluttet løpet ganske med en gang hun kom hjem og jeg syns ikke han var så ivrig. Det samme når Amanda som er på besøk startet et løp. Ble liksom ikke noe, og han var ikke spes intressert.
 
Nå løper Zantia som jeg har solgt til Marie Bay, og tanken er at hun skal låne Emilian. Håper han får til det der og at det blir mange vakre små. Det fortjener du Marie. Og Emilian fortjener å få litt lønn for jobben!!
 
Ellers har det ikke skjedd noe mer i leiligheten. Fortsatt ikke varmtvann og bad. Er dritt lei nå og håper det blir en løsning i løpet av kort tid. Ellers går jeg på veggen tror jeg.
 
Ønsker dere alle herlige dager i solen!!


2 April 2010
 
Nå har det gått nesten to mnd siden jeg skrev sist. Og det har ikke skjedd så mye her hjemme.
 
Jeg vet mange har lest hva som skjedde med Sweetie og kullet vi hadde gledet oss sånn til. Det ble jo ikke som tenkt, og også den som levde når den ble født døde etter noen dager. Sweetie har hele tiden vært frisk og fin, og det er jo det viktigste når det ble som det ble. Jeg sendte jo en kattunge til obduksjon og der fant de ikke noe. Det var ikke streptokokker eller e coli som var to ting som jeg hadde i tankene. Jeg har pratet med en ekspert på vetrinærhøyskolen som mente at det ikke skulle behandles noe, for hadde det vært noe som var behandlingsbart så hadde vi fått svar fra obduksjonen. Hun mente det nesten var umulig å finne ut hva det var nå i etterkant, det kunne være alt bra feber under drektighet til stress. Jeg kan bare si at hun hadde et helt normalt svangerskap, og har ikke vist tegn på stress eller sykdom under eller etter. Hun har hatt to løp nå etter hun mistet de små, og jeg kommer til å parre henne snart. Så får vi håpe på bedre lykke da. Kan også si at Urwitz har blitt stolt pappa til flere kull etter at Sweetie sitt kull kom. Så alt virker normalt for begge foreldre.
 
Ellers går det meste av min energi med til oppussing av leil om dagen. Dvs, det som skulle vært oppussing. Jeg har vært litt uheldig med entrepenør, og ingenting skjer. Jeg lever uten bad, vann og ferdig kjøkken. Jeg må ta vann i hovedkrana, og har ikke dusj, do har jeg, men den MÅ IKKE SITTES PÅ står det på en stor lapp....den ble skrevet for 5 uker siden av rørleggeren...bra man har sterke lårmuskler... Så nå er jeg lei av å bo i en byggeplass, og håper at de tar sitt ansvar og gjør det ferdig snart. De er nå 5 uker på overtid, og både jeg og kattene er bra lei.
 
Selv har jeg ikke vært på utstilling, men Mr Jay var i Stockholm for noen uker siden, fikk sine første to cert og ble NOM begge dager. Naima og Nnenna har også fått sine to første cert. Alle tre med flotte bedømmelser så det går bra for de som stilles fra Top Model kullet. Gratulerer til alle eierne.
 
På kattungefronten er ikke noe på gang som vi vet. Corona har blitt parret i Ålesund, og har han fått til det, så skal det synes om noen uker. Da kommer jubelen til å stå i taket her for det kullet gleder jeg meg til. Zulu har løpt, men tror ikke Emilian har klart det. Hun er en stor (tykk) jente, og han biter seg fast og prøver men kommer ikke riktig til... Selv om hun nå oppfører seg drektig. Og er helt annerledes i måten å være på så tror jeg ikke hun er det.
 
Har også fått en del fine bilder av avkom siste mnd. Men jeg har ikke fått tid til å legge dem ut. Men skal sette meg en dag så kommer dem på hjemmesiden. Jeg blir alltid like glad når jeg får bilder og oppdatteringer av de små som har flyttet. Tusen takk!! 
 
Ønsker alle lesere en fortsatt riktig god påske!!


Dagbok 15 Februar 2010

Nå har Sweetie fått sitt kull. Det ble ikke som jeg hadde håpet. Men den kjedelige siden er også en del av det å drive med oppdrett. Det viktige nå er at Sweetie har det bra, så får vi ta resten som det kommer. Jeg vet mange har ventet spent på dette kullet, og jeg er en av dem. Jeg har hatt mange fler i kø enn jeg kan tilby en katt, og nå ser vi hvor lite det går å planlegge. Ting blir ikke som man håper eller tror, desverre!

Sweetie har hatt et normalt svangerskap med ca samme vektoppgang som de 2 andre gangene. Gang 1 og 2 kom kattungene på 65 dag uten noe som helst problemer. Denne gangen gikk både dag 65,66 og 67 uten at noe skjedde. Dvs hun viste tegn på at det nærmet seg ved å holde seg i nærheten osv men ikke noe mer. På kvelden dag 68 kom det 5 stykker, det merkelige var at riene ikke var noe særlig og det kom "uten forvarsel". Først kom 2 foster, dvs kattunger som hadde stoppet opp i utviklingen. Den ene i et veldig tidlig stadium (jeg trodde først det var avføring) og den andre så man tydelig var et foster av en kattunge. Så kom en livløs med pels. Veldig smal, tydelig at denne har dødd ganske nylig. Så kom den eneste levende fødte ut. Normalstor og normal på alle måter. Etter en stund kom et foster til. Jeg vil ikke spekulere i hva som har skjedd, men velger å sende det fosteret som har kommet lengdt inn til obduksjon for å få svar. Sweetie har aldrig hatt noe problem tidligere og Urwitz har heller ikke hatt det i sine kull til nå. Men alltid godt å få svar.

I stunder som dette er det tungt å være oppdretter.

Den lille skal om den overlever få hete Dan Dara`s Be My Valentine! Men som enn så lenge går under dekknavnet Valle og Valborg (vet ikke kjønn enda).

Sweetie har hatt det tøft etter fødselen. Hun kommer ikke til ro, og ser på meg med bedende øyne, "gjør noe da pappa, hjelp meg så det blir bra" Og jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre. Den lille sugde de første timene, men ga seg ganske fort da det ikke har kommet melk. Jeg fikk gi han Nacl i natt da det var det eneste jeg hadde. Jeg legger han så klart til Sweetie hele tiden og prøver å massere henne for å stimulere, men til nå ingen effekt. Har også kjøpt morsmelkerstattning som han drikker gladelig. Han er pigg og virker fornøyd. Men et problem at han ikke prøver å suge. Og det er ikke så lett da Sweetie bare har hatt ro med å ligge i kassa om jeg sitter ved siden av. Nå har det endret seg, morsinstingket er i ferd med å ta over og hun vasker steller og ligger mye hos han. Så jeg håper vi kan få igang litt melk snart. Men til det får jeg støttemate. Alternativet er jo å finne en amme. Noe jeg har i bakhodet. For sånn som nå funker det ikke for noen  av oss. Men jeg gir det kvelden, natten og morgendagen så får jeg tenke alternativ. Håper jo inderlig den lille klarer seg. Og blir en stor sterk krabat.

Akkurat nå er det veldig søtt å se Sweetie ligger og koser med den lille, han har akkurat fått mat av meg. Og nå er det vaske og kosestund. Det varmer et ellers trøtt menneskehjerte!


20 Januar 2010
 
Nå ha det gått en stund siden jeg har hatt tid til å sette meg ned og skrive. Dagene går så alt for fort og tiden strekker ikke helt til for meg.
 
I morgen starter renovering av leiligheten, da går jeg igang med kjøkken, bad, stue og et soverom. Skal ta hele leiligheten så vi får se når jeg blir ferdig. Det blir i alle fall godt for både meg og kattene å få orden hjemme.
 
På kattefronten skjer det litt nå. Har jo fortalt om at Sweetie har vært på dejt hos Urwitz, og det har bært frukt. Sweetie skal ha i midten på februar og begynner og bli god og rund rundt magen. Jeg håper virkelig på en liten jente til meg selv, og jeg har mange som venter på både jenter og gutter i kullet så jeg håper på en lovende kull. Selv kunne jeg ha tenkt meg en liten mitted. Tro det eller ei men det har jeg aldrig hatt.
 
Corona er i Ålesund, og jeg håper hun løper snart og at Donnie parrer henne, det er på høy tid hun får sin første kull nå. Hun er jo over 2 år og har ikke hatt kattunger enda. Blir hun ikke drektig nå så spørs det om hun ikke blir kastrert. Men det hadde vært synd, jeg har hele tiden håpet på å kunne spare noe lovende etter henne. Corona har det veldig bra hos Silje og Aud, jeg har fått mange flotte bilder her er et par som viser gjengen der oppe.
 

 
Silje og Aud sin Amanda er her hjemme på besøk nå. En nydelig colourpoint jente som jeg tror kommer til å gi en veldig flott kull med Emilian. Her blir det bare mitted kattunger i blått og brunt. Overgangen fra Sunnmøre til Oslo syns ikke frøkna var noe særlig. Men det går mye bedre nå. Tror nok at om noen dager så kommer hun til å være helt husvarm.
 
Jeg venter jo også på at Zulu skal løpe, men det har hun ingen tanker på selv. Hun fikk Pursetilla i et håp om at det skulle sette igang et løp, men ikke... Så det er bare å vente på lysere tider og hormoner i sving. Håper bare det er ca en mnd mellom Corona og Zulu sitt løp, så jeg ikke får kattunger som er like gamle.
 
På utstillingsfronten blir det stille en stund. Emilian trenger et svensk cert og det blir mest sannsynlig på Spinneriet sin utstilling, der jeg også kommer til å stille kull med Sweetie om det blir noe lovende. Så får vi heller kjøre på en del utstillinger utover sommer og høst.
 
Utstillingsåret 2010 var et veldig bra år hos oss, Emilian tok 2 BIS et i voksen klasse og et i kattungeklasse. Sweetie har 6 BIS og 6 NOM der hun på flere utstillinger mistet BIS på skilledommer eller lodd. Så alt i alt et meget bra år. Sweetie er på de midlertidige listene på 5 plass over mestvinnende Norske kategori 2 katten, og da droppet vi siste store utstillingen for å prioritere kattunger. Dette er jeg meget godt fornøyd med. Vi får se hvordan hun gjør det på SRC sin resultatliste som kommer ut til helgen.


Dagbok 2009

Tirsdag 22 Desember
 
Nå er det ikke lenge til jul. Selv drar jeg over til min mamma i Dalarna (Sverige) og skal feire der med familien. Der er det nå minus 25 grader, litt i kaldeste laget tenker jeg men det får gå. Vi får holde oss inne og fyre i peisen og spise marsipan og god julemat!!
 
Fikk en koselig mail i går fra Heidi som kjøpte YaYa i top modell kullet. Hun fikk jo også med seg Zavannah med avtalen om at jeg ev skal ha et kull til på henne. De har det i alle fall veldig bra sammen. Fikk også koselige bilder som dere kan se under.
 


 
I forrige uke var jeg nede hos Ewa på Kaserna og hentet hjem Sweetie. Hun har vært til parring hos Urwitz. Så nå håper jeg på kattunger i februar. Ewa hadde sett en parring, men de har jo ikke vært i samme hus som Ewa så det kan jo godt hende det har vært mange fler enn det. Ellers håper jeg at en gang holder. Tror dette kan bli veldig trivelige kattunger. Både Sweetie og Urwitz er veldig milde og gode katter. Selv håper jeg veldig på en liten jente jeg kan beholde. Har jo ikke fått noe til utstilling etter Sweetie enda. Men den som venter på noe godt sier de jo....
 
Emilian er veldig intressert i damer for tiden. Han er litt rastløs hjemme og begynt å bli litt masete. Det har nok både med fertiliteten og flyttingen å gjøre tror jeg. Zulu er jo første dame ut for han, og jeg håper hun kommer i løp snart. Jeg har bestillt Pulsetilla på internett og gitt henne en kur, dette er jo en naturmedisin som skal sette fart på løpetiden hos hunnkatter. Jeg merker at hun har blitt mer kosete og Emilian mye mer intressert, men jeg har ikke sett løp eller parring enda.
 
Echo og Corona har jo vært hos min mamma en mnd nå mens jeg har flyttet. Jeg skal ta dem med tilbake etter jul. De har kost seg der, og jeg tror mamma har satt pris på sellskapet. Corona har hatt to løp, så jeg burde jo strengt tatt fått henne parret også, men tre kull samtidig ønsker jeg jo ikke!! Men hun er over to år så om det skal bli et kull på henne må det skje snart.
 
Nå ønsker jeg dere alle en riktig god jul, med masse god julemat, kaker og godteri. Ta vare på tiden med familie og puser. Så der vi frem mot et nytt flott ragdoll år 2010!!
 


9 Desember 2009
 
 
Nå er det lenge siden jeg gjorde noe med hjemmesiden. Til dels for at jeg har ventet på at den nye skal bli ferdig, men også fordi jeg har flyttet.
 
Jeg har nå kjøpt meg en leilighet sentralt i Oslo og flyttet inn der. Håper jeg og kattene kan trives der en stund. Målet på sikt er et hus, men nå ble det best sånn. Jeg skal pusse opp hele og starter med en gang. Håper jeg kan få ferdig kjøkken og stue ganske fort så det blir litt orden hjemme.
 
Når vi kommer til utstillinger har det skjedd MYE denne perioden. Dan Dara`s har fått sin første SUPREME CHAMPION, Sweetie tok denne titelen i November i Gøteborg og hun ble BIS samme dag. Hun har til nå 6 BIS i år, to i Sverige og 4 i Norge. Planen var å stille henne ut året, men jeg har valgt å slutte å gi p piller og håpe på et løp så hun kan få treffe Urwitz før han blir kastrert. Krysser fingrene for at dette blir noe av. Emilian har blitt Champion og han ble BIS voksen hanne i sterk konkurranse i en alder av 10 mnd og en dag. Dagen før ble han også NOM og fikk 3 stemmer i panelet. Jeg er så utrolig stolt over begge. Jeg gleder meg veldig til å stille Emilian fremover, han er virkelig vakker, og han har utviklet seg utrolig flott. Men han er jo ennå en ung hanne så jeg er glad om han får sine Cert en stund fremover.
 
Naima har også vært på utstilling og blitt BIS. Hun har også flere NOM bak seg, bla på Scandinavian Winner der hun slo ut en norsk skogkatt med 4 BIS i bagagen til NOM. Hun er utrolig flott i look, størreles og pelskvalitet. Og hun har en nydelig farge på øyene, men hodet henger ikke helt med til str på kroppen. Men vi får se til helgen, da skal hun stilles ut på Adelkattens juleshow på Dal. Krysser fingrene for henne!!
 
Mr Jay har også gjort utstillingsdebut, det var i Stockholm for Kristina Rautio, han fikk super bedømmelse, men tapte BIV fordi han var for fluffy i pelsen. Og det vet man jo når man kjenner til Kristina. Hun vil IKKE ha fluffy pels på ragdoll, man må kamme den ned til kroppen så godt det bare går. Ellers trekker hun kraftig for dette. Vi håper på bedre lykke neste gang.

I helgen var vi på Adelkattens juleshow. Jeg hadde bare med meg Emilian, men Dan Dara`s Nnenna og Naima var også der. Begge fikk supre bedømmelser og begge var i panelet på søndagen. Det er en fryd å se sine kattunger igjen når de nye eierene steller de så flott som eierne til Nnenna og Naima gjør. Emilian tok sine to cert og har nå et svensk igjen til IC. Han ble også NOM begge dager. Jeg har meldt han på i Gøteborg til helgen. Men tror ikke jeg orker å dra ned. Det har vært mye for både to og firebente på oss en stund nå. Det var utrolig mange flotte ragdoll på utstillingen. Og mange ragdoll i panelet. Det er alltid gøy. Silje T sin flotte Diva ble BIS lørdag og søndag. Gratulerer så mye til et velfortjent BIS på en flott katt. Ellers ble Sweetie sin mamma Amy BIS senior lørdag. En vakker vakker dame som holder seg godt.
 
Når det gjelder kattunger venter vi ikke noen nå. Jeg håper Zulu løper snart så hun kan få sin kull med Emilian, det håper og tror jeg kan bli veldig bra. Zulu er veldig sterk i typen og størrelsen er veldig bra. Planen er også at Sweetie skal parres på neste løp, og jeg håper Corona kan få seg en ny dejt med Donnie. Etter flytten har det jo blitt en god bit til Ålesund, men jeg håpe vi får til dette. Hun har jo vært der en gang, men det ble ikke noe desverre. Så bedre lykke neste gang!!

D
et kan godt hende noe ble glemt nå, men da tar jeg det igjen siden. Jeg ønsker i alle fall alle en riktig god og harmonisk adventstid!!

Søndag 30 August 2009


N
å må det snart slutte å regne!! Syns det har regnet de siste 4 ukene jeg. Og ikke bare litt, nesten åpen himmel døgnet rundt. Kattene er en del ute for det, Emilian bryr seg fint lite om det regner eller ikke, de andre finner ly et sted og ligger og ser på regnet. Det er kanskje dette som skal til for å komme i pelskondisjon til SW?? I så fall så får det gjerne fortsette!!

Denne helgen har Naima fra "Top Model" kullet vært på sin første utstilling, og det har gått utrolig bra. Lørdag ble hun Biv total, og slo ut veldig vakre ragdolls. Hun ble også Nominert og fikk stemmer i panel. Søndag fikk hun en veldig bra bedømmelse men havnet som nr 2 til Nom etter en flott skogskatt. Men jeg er veldig stolt og fornøyd med resultatet. Solveig stilte flere katter og fikk mange i panel, og Emilians mamma Whimsey ble BIS begge dager. Gratulerer så mye Solveig. Flott resultat for en flott katt!!

Neste helg skal vi på utstilling i Sula hallen her på sunnmøre. Det er bare ukjente dommere så jeg er spent. Jeg vet det blir hard konkuranse for Emilan i alle fall da Diadems Ducky som har gått veldig bra på utstillinger også skal stilles i klasse 11. Men morsomt å dra i alle fall. Dan Dara`s Nnenna kommer også, og jeg gleder meg til å se henne på utstillingen. Har sett YaYa i ferien og hun hadde utviklet seg veldig bra. Tror hun hadde gjort det bra på utstilling faktiskt!!

Det har vært noen slitsomme dager nå. Emilian har begynt å markere og går med "bukse" inne, det fungerer bra. Det som utløste det var at Corona løper og at de ikke får gå sammen (de er i slekt). Så de har stått frustrerte i forskjellige deler av huset og ropt på hverandre!!! Nå har det roet seg ned veldig. Noe som er deilig både for de på to og de på fire ben. Håper Corona kan få parre seg med Donnie ved neste løp. Han har ikke vist intresse for jenter enda, men jeg håper det kommer!!

Det her blir nok siste oppdatteringen med min nåværende web master Ulla Ekdahl, da hun ikke har tid til å fortsette. Jeg har ikke funnet en ny. Så om noen vet om noen som kan tenke seg det så vær så snill å si ifra så jeg kan fortsette å ha min gamle hjemmeside som jeg er så glad i, og så det blir oppdatteringer fremover!! Vil passe på å takke Ulla for samarbeide!!

Dere får ha det så bra fremover, så får vi håpe det ikke går for lang tid før det kommer noe nytt her!!